Άνοδος με «χριστουγεννιάτικο τέμπο» στο Χρηματιστήριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδος με «χριστουγεννιάτικο τέμπο» στο Χρηματιστήριο

«Τραβάει το πόδι από το γκάζι» το Χρηματιστήριο, βαδίζοντας προς τα Χριστούγεννα, με τους επενδυτές πλέον να καταστρώνουν το σχεδιασμό τους για τη νέα χρονιά.

Έτσι την Τρίτη, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 1,38% στις 780,21 μονάδες, με το τζίρο να προσγειώνεται στα 48,2 εκατ. ευρώ και τον όγκο στα 26,6 εκατ. τεμάχια. Παράλληλα, ο FTSE 25 κατέγραψε άνοδο 1,48%, στις 1.865,35 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 2,40% στις 491,83 μονάδες.

Όπως επισήμανε χθες το insider.gr η διόρθωση αποτέλεσει και μία ευκαιρία επανατοποθετήσεων για χαρτοφυλάκια που έχασαν το πρώτο «τρένο» ανόδου.

Στις τράπεζες, ισχυρή κατέγραψε η Eurobank στο 4,06% με την Εθνική Τράπεζα να ακολουθεί στο 2,55% την Alpha Bank στο 0,78% και την Τράπεζα Πειραιώς στο 0,28%.

Παράλληλα αύριο το ΥΠΟΙΚ μέσω του ΟΔΔΗΧ πρόκειται, εκτός απροόπτου, να ανακοινώσει το νέο πρόγραμμα δανεισμού για το 2021.

Σε επίπεδο όγκου δανεισμού το πρόγραμμα δεν φέρνει «νέα» καθώς η επίσημη πρόβλεψη θα διατηρείται για ένα φάσμα εκδόσεων μεταξύ 8 και 12 δισ. ευρώ. Τα προϊόντα δανεισμού για πρώτη φορά εδώ και πολλές δεκαετίες θα κινηθούν σε διάρκειες πρωτοφανείς, ακόμα και στα τριάντα χρόνια(!).

Αυτές τουλάχιστον είναι οι προθέσεις στο οικονομικό επιτελείο του Υπουργείου και έτσι θα κινηθεί το πρόγραμμα αν δεν υπάρξουν στο μεταξύ «δυσάρεστα» απρόοπτα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider