Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ράλι στην Ιταλία φέρνει ο Μ. Ντράγκι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ράλι στην Ιταλία φέρνει ο Μ. Ντράγκι

Κέρδη συνεχίζουν να καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές, με την προσοχή να παραμένει στραμμένη στα οικονομικά αποτελέσματα εταιρειών, ενώ στην Ιταλία ο FTSE MIB σημειώνει ράλι, καθώς ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Ιταλό πρόεδρο της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα.

Παράλληλα, οι αγορές διατηρούν την αισιοδοξία τους αναφορικά με το νομοσχέδιο πακέτου μέτρων ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, που πρότεινε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, μετά τις ενέργειες της Γερουσίας που έχουν στόχο να επιτρέψουν στους Δημοκρατικούς να περάσουν το πακέτο του Μπάιντεν χωρίς τη στήριξη των Ρεπουμπλικάνων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,54%. Ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,33%, ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,1%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται 0,11%. Στην Ιταλία, ο FTSE MIB σημειώνει ισχυρά κέρδη 2,1%, ενώ ο IBEX 35 στην Ισπανία κινείται στο +1,05%.

Την ίδια ώρα, τα futures της Wall Street σημειώνουν επίσης άνοδο, με του Dow να ενισχύονται οριακά 0,01%, του S&P καταγράφουν άνοδο 0,39% και του Nasdaq 0,69%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider