Συνεχίζεται το ράλι του Φεβρουαρίου στην Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζεται το ράλι του Φεβρουαρίου στην Wall Street

Για τη συνέχιση του ράλι ανόδου των προηγούμενων ημερών «βάζει πλώρη» την Τετάρτη η Wall Street. Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης βλέπει τους κορυφαίους δείκτες του ενισχυμένους, καθώς οι επενδυτές υποδέχτηκαν ευνοϊκά μια σειρά από ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων, όπως και τα στοιχεία για τη μείωση του πληθωρισμού.

Ο Dow Jones κινείται ανοδικά 0,35% ή κατά 110 μονάδες πετυχαίνοντας νέο ρεκόρ στις 31.493 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 0,38% ή 14 μονάδες φτάνοντας τις 3.925 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq αυξάνεται κατά 0,51% ή 71 μονάδες, στις 14.079 μονάδες.

Συμβολή στο θετικό κλίμα, σύμφωνα με αναλυτές, έχουν τα νέα στοιχεία που δημοσίευσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας για τον πληθωρισμό, εμφανίζοντας μείωση των σχετικών πιέσεων. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε άνοδο 0,3% τον Ιανουάριο, ανάλογα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Την ίδια στιγμή, το σχέδιο Τζο Μπάιντεν για ενίσχυση ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων δείχνει να τυγχάνει αποδοχής, καθώς συναντά την επιδοκιμασία των μικροεπιχειρηματιών, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους στηρίζουν το Ρεπουμπλικανικό κόμμα.

Θετικές οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων των μεγάλων εταιρειών

Η Coca Cola κερδίζει πάνω από 2% αφού τα τριμηνιαία αποτελέσματα της ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street.

H μετοχή της Under Armour εκτινάσσεται 8,9% αφού ανακοίνωσε κέρδη-έκπληξη για την περίοδο των εορτών μέσω της αύξησης των ηλεκτρονικών αγορών.

Αντίστοιχα, η ανακοίνωση αποτελεσμάτων της General Motors είχε θετικό πρόσημο, αφού ήταν πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η εταιρεία, σημείωσε κέρδη ανά μετοχή 1,93 δολαρίων αντί της πρόβλεψης για 1,64 δολάρια.

Η Twitter κερδίζει 9,1% αφού με τα αποτελέσματα της κατάφερε να ξεπεράσει τις προβλέψεις των αναλυτών.

Καλύτερα των εκτιμήσεων μεγέθη ανακοίνωσαν και οι Lyft, Cisco, Mattel και Yelp βελτιώνοντας το επενδυτικό αίσθημα στην Wall.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider