Στο πράσινο οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων προσδοκώντας θετικά σημάδια αύριο από τη Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο πράσινο οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων προσδοκώντας θετικά σημάδια αύριο από τη Fed
Kερδοφόρα έκλεισαν οι διαπραγματεύσεις της Τρίτης για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και στις αυριανές ανακοινώσεις της Fed, προσδοκώντας θετικά σημάδια για αποδόσεις και πληθωρισμό.

Kερδοφόρα έκλεισαν οι διαπραγματεύσεις της Τρίτης για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και στις αυριανές ανακοινώσεις της Fed, προσδοκώντας θετικά σημάδια για αποδόσεις και πληθωρισμό, ενώ το θέμα των εμβολιασμών παραμένει στην κορυφή της ατζέντας σε όλη την γηραιά ήπειρο.

Έτσι αναλυτικά οι δείκτες στα ταμπλό:

O Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,87% στις 426.75 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο FTSE ενισχύθηκε 0,80% στις 6.803 μονάδες.
Στη Φρανκφούρτη, ο DAX κέρδισε 0,66% στις 14.557 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,32% στις 6.044 μονάδες.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο κατέγραψε κέρδη 0,50% στις 24.261 μονάδες.
Στη Μαδρίτη, ο IBEX 35 κέρδισε 0,26% στις 8.657 μονάδες.

Στην Ευρώπη, οι επενδυτές παρακολουθούν με ενδιαφέρον τα νέα για την πορεία των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού, καθώς Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία έχουν ανακοινώσει την αναστολή της χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca. Υπενθυμίζεται πως το «στοπ» στο εμβόλιο της AstraZeneca στη Γερμανία ήρθε μετά από εισήγηση του ινστιτούτου Πολ Έρλιχ, που είναι ο αρμόδιος σύμβουλος του γερμανικού κράτους για ζητήματα εμβολιασμού, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και ο κατασκευαστής του εμβολίου εμφανίζονται καθησυχαστικοί, εν μέσω ανησυχιών για την ασφάλεια του εμβολίου. Eνθαρρυντικά λειτούργησε και η νέα αξιολόγηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων ο οποίος στήριξε το εμβόλιο της εταιρείας λέγοντας πως «τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca στην πρόληψη της Covid-19, με τον συνδεόμενο με αυτήν κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου, υπερτερούν του κινδύνου των παρενεργειών».

Η μετοχή της γερμανικής Volkswagen έκανε ράλι 11,55% αφού η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου εμφανίστηκε βέβαιη ότι οι μειώσεις κόστους θα τη βοηθήσουν να βελτιώσει τα περιθώρια κέρδους τα επόμενα χρόνια, κατά 7 - 8%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider