Η Wall Street προσπαθεί για θετικά πρόσημα, με «όπλο» τα αμερικανικά μάκρο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Wall Street προσπαθεί για θετικά πρόσημα, με «όπλο» τα αμερικανικά μάκρο
Προσπάθεια των αμερικανικών επενδυτών για κέρδη στην προτελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.

Με ανοδικά πρόσημα συνεχίζουν οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστήριου την Πέμπτη, σε μια προσπάθεια να ξεπεραστεί το επιφυλακτικό κλίμα που επικρατούσε στη Wall Street κατά την αρχή της προτελευταίας συνεδρίασης της εβδομάδας.

Στο επίκεντρο βρίσκονται οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων για τη χρήση του α' τριμήνου του 2021, ενώ με ενδιαφέρον εξετάζονται από τους αναλυτές και οι αναφορές του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, για την πολιτική των ΗΠΑ στη μείωση εκπομπών καυσαερίων και την «πράσινη» ενέργεια

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones χάνει 0,04% ή 12,86 μονάδες στις 34.124 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύεται 0,14% ή 5,78 μονάδες στις 4.178 μονάδες.

Ο Nasdaq ανεβαίνει 0,47% ή 64,71 μονάδες σιτς 14.014 μονάδες

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, ο αριθμός των νέων αιτήσεων επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ μειώθηκε κατά 39.000 στις 547.000 την εβδομάδα 12 - 17 Απριλίου, παραμένοντας χαμηλότερα από τα επίπεδα του εκτιμώμενου αριθμό αιτήσεων από τον Dow Jones, που «έβλεπε» 603.000 νέες αιτήσεις.

Σύμφωνα με το CNBC, η αγορά εργασίας δείχνει να ενισχύεται καθώς οι εργοδότες ψάχνουν να αναπληρώσουν τις κενές θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν λόγω των περιορισμών για την πανδημία, από το 2020.

Τα στοιχεία δείχνουν πως περίπου 8 εκατ. Αμερικανοί πολίτες παραμένουν «εκτός» του εργασιακού χώρου, σε σχέση με τα προ-πανδημίας επίπεδα. Ενώ, περίπου 17,4 εκατ. Αμερικανοί συνεχίζουν να λαμβάνουν επιδόματα «ανεργίας» μέσω των διάφορων κυβερνητικών προγραμμάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider