ΗΑΕ: Κατεβάζουν ρολά σε 32 μονάδες επεξεργασίας χρυσού για να περιοριστεί το ξέπλυμα χρήματος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΑΕ: Κατεβάζουν ρολά σε 32 μονάδες επεξεργασίας χρυσού για να περιοριστεί το ξέπλυμα χρήματος
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αναστέλλουν προσωρινά τις δραστηριότητες 32 μονάδων επεξεργασίας χρυσού, στο πλαίσιο προσπάθειας για περιοριστεί το ξέπλυμα χρήματος.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αναστέλλουν προσωρινά τις δραστηριότητες 32 μονάδων επεξεργασίας χρυσού, στο πλαίσιο προσπάθειας για περιοριστεί το ξέπλυμα χρήματος.

Η κυβέρνηση «εντείνει τους ελέγχους» στα εργοστάσια προκειμένου να πατάξει τα οικονομικά εγκλήματα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομίας. Οι εγκαταστάσεις που κλείνουν - οι οποίες αντιπροσωπεύουν περίπου το 5% του κλάδου χρυσού των ΗΑΕ - θα αναστείλουν τη λειτουργία τους έως τις 24 Οκτωβρίου.

Οι αξιωματούχοι διαπίστωσαν ότι τα εργοστάσια διέπραξαν συνολικά 256 παραβάσεις, μεταξύ των οποίων η μη λήψη των απαραίτητων μέτρων για τον εντοπισμό των κινδύνων και η μη εξέταση των βάσεων δεδομένων πελατών και συναλλαγών σε σχέση με ονόματα που περιλαμβάνονται σε καταλόγους παρακολούθησης της τρομοκρατίας.

Προσπαθούν να ξεπλύνουν το όνομά τους

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εξυγιαίνουν τον τομέα του χρυσού στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας αποκατάστασης της οικονομικής τους φήμης, μετά τις ανησυχίες ότι έκαναν «τα στραβά μάτια» στο ξέπλυμα χρήματος και στο λαθρεμπόριο χρυσού.

Σε έκθεση του Οργανισμού Swissaid τον Μάιο εκτιμήθηκε ότι τα δύο τρίτα του χρυσού που εισήχθησαν στα ΗΑΕ από την Αφρική το 2022 ήταν λαθραία, με μεγάλο μέρος του πολύτιμου μετάλλου να επανεξάγεται στη συνέχεια σε άλλες χώρες. Η Ελβετία, το παγκόσμιο κέντρο επεξεργασίας χρυσού, έχει εκφράσει στο παρελθόν την ανησυχία της για την παράνομη αποστολή χρυσού από τα ΗΑΕ.

Το λαθρεμπόριο χρυσού είναι μια πανάρχαια πρακτική, αλλά έχει γίνει ακόμη πιο κερδοφόρα καθώς η τιμή του κίτρινου μετάλλου έχει εκτοξευθεί σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ φέτος.

Οι τιμές έφτασαν στο υψηλό των 2.483,73 δολαρίων ανά ουγγιά στα μέσα Ιουλίου, υποστηριζόμενες από τις αγορές των κεντρικών τραπεζών, την αυξανόμενη ζήτηση στην Κίνα, τις γεωπολιτικές εντάσεις και τις προσδοκίες για νομισματική χαλάρωση των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέα εποχή για την Boeing - Στο «τιμόνι» ο νέος CEO

Eli Lilly: Αναβάθμιση του outlook για το έτος μετά την θεαματική αύξηση στα έσοδα

Έως 2/9 η σύνδεση επαγγελματικών λογαριασμών με το IRIS

gazzetta
gazzetta reader insider insider