Wall Street: Έντονη μεταβλητότητα μετά το sell-off της Τρίτης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Έντονη μεταβλητότητα μετά το sell-off της Τρίτης
Η αγορά προσπαθεί να συνέλθει από τις ισχυρές απώλειες κατά την χθεσινή συνεδρίαση.

Τελευταία ενημέρωση 19.20

Συνεχείς είναι οι διακυμάνσεις στη συνεδρίαση της Τετάρτης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς η αγορά προσπαθεί να συνέλθει από τις ισχυρές απώλειες στην χθεσινή συνεδρίαση, έπειτα από τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Goldman Sachs αλλά και την εκτόξευση των αποδόσεων στα ομόλογα.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει κέρδη 80 μονάδων ή 0,22% και διαμορφώνεται στις 35.447 μονάδες, σε μία προσπάθεια να κλείσει σε θετικό έδαφος για πρώτη φορά εδώ και πέντε συνεδριάσεις.

Παρόμοια εικόνα και για τον διευρυμένο δείκτη S&P 500, ο οποίος ενισχύεται κατά 0,1% στις 4.590 μονάδες, ενώ κέρδη 0,39% καταγράφει και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, που βρίσκεται στις 14.563 μονάδες.

Σημειώνεται πως την Τρίτη, ο Dow Jones έχασε πάνω από 500 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχώρησε κατά 1,8%, με τον Nasdaq να σημειώνει ισχυρή πτώση απώλειες 2,6%, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην σημερινή συνεδρίαση παραμένουν τα εταιρικά αποτελέσματα των κολοσσών της αμερικανικής οικονομίας, με τις τράπεζες να βρίσκονται για μία ακόμη μέρα στην πρώτη γραμμή, καθώς Bank of America και Morgan Stanley ανακοίνωσαν σήμερα τις επιδόσεις τους κατά το δ' τρίμηνο του 2021.

Συγκεκριμένα, η Morgan Stanley ανακοίνωσε πως τα κέρδη της στο δ' τρίμηνο ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, ενώ τα έσοδά της κινήθηκαν κάτω από τις προβλέψεις της αγοράς

Αναλυτικότερα, τα συνολικά έσοδα διαμορφώθηκαν σε 14,52 δισ. δολάρια έναντι 13,6 δισ. δολαρίων στο δ' τρίμηνο του 2020 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν έσοδα στα 14,56 δισ. δολάρια.

Τα κέρδη ανά μετοχή της τράπεζας ανήλθαν σε 2,01 δολάρια έναντι 1,81 δολαρίων ανά μετοχή στο αντίστοιχο περσινό διάστημα ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη στα 1,94 δολάρια ανά μετοχή.

Από την πλευρά της, η Bank of America ανέφερε μικρή άνοδο των κερδών της στο δ' τρίμηνο, με τα έσοδα της αμερικανικής τράπεζας να κινούνται λίγο πιο κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ειδικότερα, τα έσοδα της τράπεζας διαμορφώθηκαν σε 22,17 δισ. δολάρια έναντι εκτίμησης των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Refinitiv για έσοδα στα 22,2 δισ. δολάρια.

Τα κέρδη ανά μετοχή της Bank of America ανήλθαν σε 82 σεντ έναντι 59 σεντ στο δ' τρίμηνο του 2020 και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα στα 76 σεντ ανά μετοχή.

Μάκρο

Ανοδικά κινήθηκε η αγορά ακινήτων στις ΗΠΑ για τον Δεκέμβριο του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας.

Ειδικότερα, οι ενάρξεις νέων κατοικιών ενισχύθηκαν σε μηνιαίο επίπεδο κατά 1,4% έναντι μηνιαίας ανόδου που είχαν καταγράψει τον Νοέμβριο, με τον αριθμό των ενάρξεων να διαμορφώνεται σε 1,70 εκατ. έναντι 1,67 εκατ. ενάρξεων τον Νοέμβριο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν τον αριθμό ενάρξεων σε 1,65 εκατ.

Ακόμα, οι οικοδομικές άδειες στις ΗΠΑ για τον Δεκέμβριο του 2021 αυξήθηκαν 9,1% σε μηνιαίο επίπεδο, έναντι ανόδου 3,9% που είχαν σημειώσει τον Νοέμβριο. Ο αριθμός των αδειών διαμορφώθηκε σε 1,87 εκατ. έναντι 1,71 εκατ. αδειών τον Νοέμβριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 1,70 εκατ. άδειες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider