Πιέσεις στο πετρέλαιο ασκούν τα αμερικανικά αποθέματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πιέσεις στο πετρέλαιο ασκούν τα αμερικανικά αποθέματα
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 83,83 δολάρια και το Brent στα 86,76 δολάρια.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Παρασκευή, μετά από την άνοδο σε υψηλό επτά ετών αυτήν την εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές έσπευσαν να "κλειδώσουν" τα κέρδη αν και το γενικό κλίμα παραμένει ασταθές λόγω ανησυχιών για στενή προσφορά και των γεωπολιτικών εντάσεων.

Οι επενδυτές ανησυχούν για τις επικείμενες αυξήσεις των επιτοκίων στις ΗΠΑ και τον οικονομικό αντίκτυπο της "Όμικρον" με αποτέλεσμα έχουν ξεπουλήσει μετοχές αυτή την εβδομάδα, δήλωσε η Vandana Hari, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Vanda Insights.

Οι περισσότεροι αναλυτές αναμένουν τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed φέτος, με ορισμένους να ανανμένουν ακόμη και οκτώ αυξήσεις πριν το τέλος του έτους.

Εν τω μεταξύ, οι φόβοι για περιορισμό του εφοδιασμού έχουν αμβλυνθεί τις τελευταίες ημέρες καθώς αποκαταστάθηκαν οι διακοπές στο Καζακστάν και τη Λιβύη, ενώ πλέον επαναλειτουργεί και ο βασικός αγωγός πετρελαίου από το Ιράκ στην Τουρκία, μετά τη διακοπή του νωρίτερα την Τρίτη λόγω έκρηξης.

Παρά την πρόσφατη πτώση, οι αναλυτές αναμένουν ότι η μακροπρόθεσμη κατεύθυνση για τις τιμές του αργού πετρελαίου θα είναι ανοδική, καθώς η συνεχής ανάκαμψη της ζήτησης πετρελαίου και η αποτυχία πολλών μελών του ΟΠΕΚ να ενισχύσουν την παραγωγή σημαίνει ότι η αγορά πετρελαίου θα παραμείνει σφιχτή για κάποιο χρονικό διάστημα.

Πιέσεις στις τιμές ασκεί και η αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων. «Το ράλι του αργού πετρελαίου υποχώρησε αφού τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ κατέγραψαν μέτρια αύξηση... Η πτώση των τιμών οφείλεται επίσης στις αναφορές ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να επιταχύνουν την αποδέσμευση στρατηγικών αποθεμάτων. Ωστόσο, αυτό θα επισκιαστεί από τους συνεχιζόμενους περιορισμούς της προσφοράς παγκοσμίως », ανέφεραν οι αναλυτές της ANZ Research σε σημείωμα της 21ης ​​Ιανουαρίου.

Την Παρασκευή το μεσημέρι (12:01 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 83,83 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 2,01% και το Brent στα 86,76 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 1,83%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΟΠΕΚ: Μεγαλύτερη η παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο στο τέλος του 2021

Η Ουκρανία μπορεί να αποδειχθεί το «Βατερλό» της ΕΕ

Σολτς και Τζόνσον: Η Μόσχα θα πληρώσει μεγάλο τίμημα αν εισβάλλει στην Ουκρανία

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider