Αρνητικά πρόσημα στην Wall Street με το βλέμμα στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αρνητικά πρόσημα στην Wall Street με το βλέμμα στην Ουκρανία
Έκδηλος ο προβληματισμός και η επιφυλακτικότητα στην αμερικανική αγορά.

Τελευταία ενημέρωση 21.55

Έντονη μεταβλητότητα και διαδοχικές αλλαγές προσήμων καταγράφονται την Παρασκευή στους κυριότερους δείκτες στην αμερικανική αγορά, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να παραμένει επικεντρωμένο στην ανατολική Ευρώπη, καθώς παρά τους ρωσικούς ισχυρισμούς περί αποχώρησης των δυνάμεων από την ουκρανική μεθόριο, περίπου 190.000 στρατιώτες της Ρωσίας βρίσκονται μία ανάσα από τα σύνορα των δύο κρατών.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones βρίσκεται στις 34.245 μονάδες σημειώνοντας απώλειες 66 μονάδων ή 0,19%, ενώ ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 διαμορφώνεται στις 4.370 μονάδες με πτώση 0,23%.

Απώλειες 0,54% σημειώνει ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, ο οποίος βρίσκεται στα επίπεδα των 13.637 μονάδων.

Στο ταμπλό, απώλειες άνω του 1% σημειώνουν οι τίτλοι των πετρελαϊκών Devon Energy, APA and Schlumberger, συνέπεια της υποχώρησης των τιμών του αργού, ενώ πτώση 4% καταγράφει και η μετοχή της τεχνολογικής Intel, μετά την υποβάθμισή της από την Bank of America

Την ίδια στιγμή, «βουτιά» 25% καταγράφει ο τίτλος της εταιρείας υπηρεσιών sreaming Roku, στον απόηχο των επιδόσεων της κατά το δ' τρίμηνο του 2021, που βρέθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Υπενθυμίζεται πως στην συνεδρίαση της Πέμπτης, ο Dow Jones κατέγραψε την χειρότερη ημερήσια επίδοσή του από τον περασμένο Νοέμβριο, κλείνοντας με απώλειες 600 μονάδων, ενώ αντίστοιχη πτώση κατέγραψαν και οι S&P 500 και Nasdaq.

Στο μέτωπο των γεωπολιτικών εντάσεων, νωρίτερα σήμερα ο Αμερικανός πρέσβης στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), Μάικλ Κάρπεντερ, ανέφερε πως η Ρωσία έχει συγκεντρώσει εντός και κοντά στην Ουκρανία από 160.000 έως 190.000 στρατιώτες, ενώ στις 30 Ιανουαρίου ο εν λόγω αριθμός ανερχόταν σε 100.000.

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη στρατιωτική κινητοποίηση που έχουμε δει επί ευρωπαϊκού εδάφους από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο» τόνισε ο Κάρπεντερ.

Από τη πλευρά του, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, θέλησε να ψέξει την αξιοπιστία του ΟΑΣΕ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «οι καταγραφές του ΟΑΣΕ έχουν αρχίσει να αποκρύπτουν την αλήθεια γύρω από τα όσα συμβαίνουν στην Ανατολική Ουκρανία».

Μάκρο

Αύξηση της τάξης του 6,7% σημείωσαν τον Δεκέμβριο οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών στις ΗΠΑ, σημαντικά υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Αναλυτικότερα, σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών τον τελευταίο μήνα του 2021 διαμορφώθηκαν στις 6,5 εκατομμύρια μονάδες, ωστόσο ήταν λιγότερες κατά 2,3% σε σχέση με τις αντίστοιχες πωλήσεις τον Ιανουάριο του 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider