Wall Street: Διευρύνεται το πτωτικό σερί εν μέσω της εκρηκτικής κατάστασης στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Διευρύνεται το πτωτικό σερί εν μέσω της εκρηκτικής κατάστασης στην Ουκρανία
Η ανησυχία αναφορικά με τις εξελίξεις στο γεωπολιτικό μέτωπο παραμένει κυριάρχη μεταξύ των επενδυτών.

Τελευταία ενημέρωση 20.38

Σε αρνητικό έδαφος πέρασε -μετά τα αρχικά κέρδη- η συνεδρίαση των κυριότερων δεικτών της Wall Street την Τετάρτη, καθώς η ανησυχία αναφορικά με τις εξελίξεις στο γεωπολιτικό μέτωπο παραμένει κυριάρχη μεταξύ των επενδυτών, ενώ τις επόμενες ώρες και ημέρες αναμένεται η εφαρμογή των κυρώσεων που επέβαλαν οι χώρες της Δύσης στην Μόσχα, μετά από την αναγνώριση ανεξαρτησίας των δύο περιοχών του Ντονμπάς από τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,77% ή 259 μονάδες και διαμορφώνεται στις 33.337 μονάδες, χαράσσοντας πορεία για την πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση με απώλειες.

Ο S&P 500 χάνει 0,96% ή 41 μονάδες και κινείται στα επίπεδα των 4.264 μονάδων, έχοντας ήδη περάσει στο πεδίο της διόρθωσης.

Τέλος, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει απώλειες 1,34% και διαμορφώνεται στις 13.205 μονάδες.

Καθώς οι ΗΠΑ και οι χώρες της Ευρώπης συνεχίζουν να ανακοινώνουν μέτρα εις βάρος αξιωματούχων και φορέων της Ρωσίας, φαίνεται πως οι διεθνείς αγορές δεν αναμένουν σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις από τις εν λόγω κυρώσεις και περιμένουν να δουν το εύρος των κυρώσεων προς το καθεστώς του Πούτιν.

Σημειώνεται πως το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως η Μόσχα θα δώσει μια ισχυρή απάντηση στις κυρώσεις των ΗΠΑ, όχι οπωσδήποτε συμμετρική, αλλά μελετημένη και αισθητή για την αμερικανική πλευρά.

Στο μέτωπο των κρυπτονομισμάτων, μια από τις βασικές επενδυτικές υποθέσεις για το bitcoin, αυτή του «ψηφιακού χρυσού», δείχνει να «διαλύεται» καθώς η γεωπολιτική αβεβαιότητα στην ανατολική Ευρώπη και ο αυξημένος πληθωρισμός κατακρημνίζουν την τιμή του κρυπτονομίσματος.

Παρότι το bitcoin χαρακτηρίζεται συχνά «ψηφιακός χρυσός» από τους υποστηρικτές του, με βάση την ιδέα πως η αξία του δεν συνδέεται με άλλες οικονομικές αγορές, όπως οι μετοχές, η πορεία του το τελευταίο διάστημα δείχνει πως η υπόθεση αυτή ίσως και να μην είναι ακριβής.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Η Twitter ανακοίνωσε την έκδοση 8ετών ομολογιακών τίτλων, με στόχο την άντληση 1 δισ. δολαρίων, με περίοδο λήξης του 2030.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του αμερικανικού τεχνολογικού ομίλου, τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για γενικούς εταιρικούς σκοπούς, όπως η αποπληρωμή χρέους, οι επενδύσεις, η επαναγορά μετοχών και πιθανές εξαγορές της εταιρείας.

Ενίσχυση στα έσοδα από τις πωλήσεις της κατέγραψε η Lowe's για το δ' τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της αμερικανικής εταιρείας λιανεμπορίου, παρουσιάζοντας και άνοδο των κερδών της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Προσπάθεια για κέρδη στις ευρωαγορές, με την προσοχή στην ουκρανική κρίση

gazzetta
gazzetta reader insider insider