Στο «κόκκινο» η Wall Street με φόντο τη Ρωσία - Στο χαμηλότερο σημείο του 2022 ο Dow Jones

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο «κόκκινο» η Wall Street με φόντο τη Ρωσία - Στο χαμηλότερο σημείο του 2022 ο Dow Jones
Στο χαμηλότερο σημείο από την αρχή της χρονιάς ο Dow Jones. Νέα υποχώρηση για τον S&P 500.

Νέα ισχυρή πτώση κατέγραψαν οι κυριότεροι δείκτες της αμερικανικής αγοράς την Τετάρτη με φόντο το τεταμένο κλίμα στην ανατολική Ευρώπη. Ο φόβος της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία «έριξε» τον Dow Jones στο χαμηλότερο σημείο τους έτους, μέχρι στιγμής.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones Industrial Average έχασε 464.85 μονάδες ή 1,38% κλείνοντας στις 33.131,76 μονάδες. Μάλιστα, σήμερα ήταν η πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση που ο DJ έκλεισε με απώλειες.

Ο S&P 500 έπεσε 1,84% στις 4.225,50 μονάδες, με διαφορά σχεδόν 12% από το κλείσιμο - ρεκόρ της 3ης Ιανουαρίου.

Ο τεχνολογικός Nasdaq Composite έχασε 2,57% κλείνοντας στις 13.037,49 μονάδες και δείχνει να πλησιάζει την «bear» φάση του, καθώς μεγαλώνει η απόσταση από το ρεκόρ του Νοεμβρίου, σχεδόν κατά 18%.

Να θυμίσουμε πως την Τρίτη, ο Dow έχασε πάνω από 480 μονάδες. Ο S&P 500 έπεσε 1,01% και ο Nasdaq Composite είχε πτώση 1,23%.

Στο μέτωπο των κρυπτονομισμάτων, μια από τις βασικές επενδυτικές υποθέσεις για το bitcoin, αυτή του «ψηφιακού χρυσού», δείχνει να «διαλύεται» καθώς η γεωπολιτική αβεβαιότητα στην ανατολική Ευρώπη και ο αυξημένος πληθωρισμός κατακρημνίζουν την τιμή του κρυπτονομίσματος.

Παρότι το bitcoin χαρακτηρίζεται συχνά «ψηφιακός χρυσός» από τους υποστηρικτές του, με βάση την ιδέα πως η αξία του δεν συνδέεται με άλλες οικονομικές αγορές, όπως οι μετοχές, η πορεία του το τελευταίο διάστημα δείχνει πως η υπόθεση αυτή ίσως και να μην είναι ακριβής.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Η Twitter ανακοίνωσε την έκδοση 8ετών ομολογιακών τίτλων, με στόχο την άντληση 1 δισ. δολαρίων, με περίοδο λήξης του 2030.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του αμερικανικού τεχνολογικού ομίλου, τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για γενικούς εταιρικούς σκοπούς, όπως η αποπληρωμή χρέους, οι επενδύσεις, η επαναγορά μετοχών και πιθανές εξαγορές της εταιρείας.

Ενίσχυση στα έσοδα από τις πωλήσεις της κατέγραψε η Lowe's για το δ' τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της αμερικανικής εταιρείας λιανεμπορίου, παρουσιάζοντας και άνοδο των κερδών της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider