Δεύτερη ημέρα πτώσης για την τιμή του αργού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεύτερη ημέρα πτώσης για την τιμή του αργού
Τα συμβόλαια futures του πετρελαίου υποχώρησαν για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση την Πέμπτη, με τις τιμές να εγκαταλείπουν τα κέρδη των τελευταίων ημερών.

Τα συμβόλαια futures του πετρελαίου υποχώρησαν για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση την Πέμπτη, με τις τιμές να εγκαταλείπουν τα κέρδη των τελευταίων ημερών μέσα από τις έντονα μεταβαλλόμενες συναλλαγές στο φόντο των συνεχών και αλληλοαποκλειόμενων πρωτοσέλιδων για τις εξελίξεις στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας.

Σε κάποιο διάστημα των διαπραγματεύσεων το αργό κινήθηκε υψηλότερα νωρίς την Πέμπτη, υποβοηθούμενο από τις παρατηρήσεις του υπουργού Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ο οποίος υποβάθμισε τις συζητήσεις για αύξηση της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ.

Ο ΟΠΕΚ+, ο οποίος περιλαμβάνει τη Ρωσία, αντιστάθηκε στις εκκλήσεις για αύξηση του ρυθμού της παραγωγής, αλλά δυσκολεύτηκε ακόμη και να επιτύχει αυτούς τους στόχους δεδομένης της περιορισμένης ικανότητας μεταξύ των μελών. Τα ΗΑΕ και η Σαουδική Αραβία θεωρούνται από τα λίγα μέλη που είναι ικανά να κάνουν σημαντική αύξηση της παραγωγής.

Οι επενδυτές πετρελαίου αναρωτιούνται πώς ο κόσμος θα κάλυπτε την τρύπα στην προσφορά που θα δημιουργούσε ένα ευρύ δυτικό εμπάργκο του ρωσικού πετρελαίου μετά την κίνηση των ΗΠΑ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα να απαγορεύσουν τις εισαγωγές αργού της χώρας. Οι αναλυτές σύμφωνα με το Marketwatch έχουν σκεφτεί την πιθανότητα το πετρέλαιο να φτάσει τα 200 δολάρια το βαρέλι ή υψηλότερα σε ένα τέτοιο σενάριο.

Το αμερικάνικο αργό πετρέλαιο παράδοσης Απριλίου υποχώρησε 2,68 δολάρια ή 2,5%, στα 106,02 δολάρια το βαρέλι, αφού έχασε λίγο περισσότερο από 12% την Τετάρτη. Αυτός ήταν και ο χαμηλότερος διακανονισμός από την 1η Μαρτίου, σύμφωνα με το Marketwatch.

Το Brent παράδοσης Μαΐου έχασε 1,81 δολάρια ή 1,6%, στα 109,33 δολάρια το βαρέλι μετά από πτώση 13,2% την προηγούμενη συνεδρίαση, τη μεγαλύτερη ποσοστιαία υποχώρηση σε μία ημέρα από τις 21 Απριλίου 202.

Το φυσικό αέριο παράδοσης Απριλίου αυξήθηκε 2,3% στα 4,631 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider