Κέρδη στην Wall Street με τον Nasdaq να οδηγεί την «κούρσα»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη στην Wall Street με τον Nasdaq να οδηγεί την «κούρσα»
Η τεχνολογία βρέθηκε στο επίκεντρο των κερδών στο αμερικανικό χρηματιστήριο την Δευτέρα, με τον Nasdaq να παίρνει ισχυρή ώθηση από το ράλι της μετοχής της Twitter.

Η τεχνολογία βρέθηκε στο επίκεντρο των κερδών στο αμερικανικό χρηματιστήριο την Δευτέρα, με τον Nasdaq να παίρνει ισχυρή ώθηση από το ράλι της μετοχής της Twitter, μετά από την είδηση πως ο Έλον Μασκ αγόρασε ένα σημαντικό μερίδιο στην εταιρεία.

Ο Dow Jones κέρδισε 0,30% στις 34.921 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,84% στις 4.584 μονάδες, και ο Nasdaq έκανε «άλμα» 1,90% ή 271 μονάδες, στις 14,532 μονάδες.

Η μετοχή της Twitter κατέγραψε ισχυρά κέρδη που ξεπέρασαν το 27% κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, στον απόηχο της ανακοίνωσης του Έλον Μασκ για την απόκτηση του 9,2% των μετοχών της εταιρείας, έναντι περίπου 2,9 δισ. δολαρίων.

Στο ταμπλό, κέρδη της τάξης του 1% σημείωσε η αυτοκινητοβιομηχανία Tesla, η οποία ανακοίνωσε πως οι παραδόσεις οχημάτων κατά το α' τρίμηνο του 2022 ήταν σημαντικά αυξημένες σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2021, ενώ απώλειες 4,6% σημειώνει και ο τίτλος της Starbucks, μετά την ανακοίνωση της διακοπής του προγράμματος επαναγοράς ίδιων μετοχών.

Σε θετικό έδαφος βρίσκονται και οι τίτλοι των Apple, Amazon, Nvidia και Microsoft που ενισχύθηκαν άνω του 1%, ωθώντας σε σημαντικά κέρδη τον τεχνολογικό κλάδο.

Εμπορεύματα

Ανοδικά κινήθηκαν την Δευτέρα οι τιμές του χρυσού, καθώς η εντεινόμενη ανησυχία αναφορικά με την εγκαθίδρυση του πληθωρισμού σε υψηλά επίπεδα σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στο πολεμικό μέτωπο στην Ουκρανία, επανέφεραν το πολύτιμο μέταλλο σε τροχιά κερδών, μετά τις απώλειες του 1,5% κατά την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναλυτικότερα, το συμβόλαιο παραδόσεως Ιουνίου του χρυσού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης έκλεισε στα 1.934 δολάρια/ουγγιά, σημειώνοντας κέρδη 0,5% ή 10 δολαρίων ανά ουγγιά.

Ανοδικά κινήθηκαν τα συμβόλαια του πετρελαίου τη Δευτέρα, αφού σημείωσαν τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία απώλειά τους εδώ και περίπου δύο χρόνια, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, αφού οι ΗΠΑ και ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας ανακοίνωσαν σχέδια για απελευθέρωση πετρελαίου από τα αποθέματα έκτακτης ανάγκης. Το αμερικανικό αργό παράδοσης Μαΐου σημείωσε άνοδο 4,01 δολάρια ή 4%, για να διαμορφωθεί στα 103,28 δολάρια το βαρέλι. To brent παράδοσης Ιουνίου κέρδισε 3,14 δολάρια ή 3%, στα 107,53 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider