Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Κέρδη άνω του 1% καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 να ενισχύεται 1,1% και τον Euro Stoxx 50 να σημειώνει άνοδο 1,4%.

Τελευταία Ενημέρωση 14:00

Κέρδη άνω του 1% καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 να ενισχύεται 0,9% και τον Euro Stoxx 50 να σημειώνει άνοδο 1,45%.

Στη Γερμανία ο DAX καταγράφει κέρδη 1,38%, στη Γαλλία ο CAC 40 ενισχύεται 1,36%, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 κερδίζει 0,92%. Στην περιφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημειώνει άνοδο 1,78%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 καταγράφει κέρδη 1,47%.

Εχθές, το αμερικανικό Κογκρέσο ψήφισε την ανάκληση του εμπορικού καθεστώτος της Ρωσίας και την απαγόρευση των εισαγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου, μαζί με την απαγόρευση κάθε νέας επένδυσης στη χώρα και την επιβολή κυρώσεων στις κόρες του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Επίσης, η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένου του εμπάργκο ορόσημο στις εισαγωγές ρωσικού άνθρακα.

Την ίδια ώρα, οι επενδυτές σε όλο τον κόσμο παρακολουθούν τις συνέπειες από τα αυστηρά μέτρα κατά της πανδημίας στην Κίνα, καθώς μάχεται μια άλλη αύξηση των κρουσμάτων, που ενδεχομένως διαταράσσει περαιτέρω τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού.

Οι αγορές στην Ασία εγκατέλειψαν τα πρωινά κέρδη για να περιορίσουν την άνοδο και να κλείσουν με μικτά πρόσημα.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng ενισχύθηκε 0,29%, ενώ στην Κίνα, ο Shanghai Composite έκλεισε στο +0,47%, ενώ ο Shenzhen Component έχασε 0,11%. Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία αυξήθηκε 0,36%. Ο Kospi στη Νότια Κορέα σημείωσε άνοδο 0,17% και ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στο +0,47%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider