Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street, με την προσοχή στα εταιρικά αποτελέσματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street, με την προσοχή στα εταιρικά αποτελέσματα
Μικρές διακυμάνσεις στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με τους επενδυτές να αποτιμούν τις ανακοινώσεις της JP Morgan και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Σε κλίμα νευρικότητας κινείται η Wall Street την Τετάρτη, εν μέσω της έναρξης των οικονομικών αποτελεσμάτων για το α' τρίμηνο του 2022 και καθώς η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να καταγράφει τις επιπτώσεις του πληθωρισμού, εν μέσω ανησυχίας για όξυνση των προβλημάτων στο ΑΕΠ της χώρας από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones χάνει 0,14% ή 25,50 μονάδες στις 34.194 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχωρεί 0,04% 0,12 μονάδες στις 4.397 μονάδες.

Ο Nasdaq πέφτει 0,02% ή 3,40 μονάδες στις 13.371 μονάδες.

Η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ, η JP Morgan κατέγραψε μείωση κερδών και εσόδων, με τη διοίκηση της να ανακοινώνει πλήγμα 524 εκατ. δολαρίων από δραστηριότητες της αγοράς που επηρεάστηκαν από τις κυρώσεις της Ρωσίας.

Σημειώνεται πως τις επόμενες μέρες θα ενταθούν οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων για το α' τρίμηνο του έτους, με τους επενδυτές να αναμένουν τις προβλέψεις των επιχειρήσεων για τον αντίκτυπο που έχει σε αυτές η κρίση στην Ανατολική Ευρώπη.

Στα της οικονομίας, η Wall Street συνεχίζει να αποτιμά το «σκαρφάλωμα» του αμερικανικού πληθωρισμού στο υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 1981, ενώ σήμερα ανακοινώθηκε πως οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ για τον Μάρτιο έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Oριακά υψηλότερα κινούνται οι μετοχές της BlackRock προσυνεδριακά την Τετάρτη μετά από την ανακοίνωση αποτελεσμάτων α’ τριμήνου με εισροές κεφαλαίων που διατηρήθηκαν ισχυρές παρά την ασταθή αγορά.

Ο διαχειριστής κεφαλαίων ανακοίνωσε ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν 18% στα 9,52 δολάρια, ξεπερνώντας τη πρόβλεψη των 8,84 δολάρια.

Η Delta Airlines ανακοίνωσε ζημία 940 εκατ. δολαρίων ή 1,48 δολ. ανά μετοχή στο α' τρίμηνο, έναντι καθαρών κερδών 730 εκατ. δολαρίων ή 1,09 δολ. ανά μετοχή το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019, προ πανδημίας. Εξαιρουμένων των μη επαναλμβανομένων στοιχείων, η προσαρμοσμένη ζημία ανήλθε στα 1,23 δολ. ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για 1,26 δολ.

Μάκρο

Με τον υψηλότερο ρυθμό στα χρονικά αυξήθηκαν οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ για τον Μάρτιο, καθώς ο σχετικός δείκτης αυξήθηκε 11,2% έναντι ετήσιας αύξησης 10,3% τον Φεβρουάριο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν άνοδο 10,6%.

Σε μηναίο επίπεδο, ο δείκτης PPI αυξήθηκε 1,4% έναντι ανόδου 0,9% τον Φεβρουάριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 1,1%.

Ο δομικός PPI, εκτός των τιμών ενέργειας και τροφίμων, αυξήθηκε σε ετήσιο επίπεδο 9,2% από αύξηση 8,4% τον Φεβρουάριο και σε μηνιαίο επίπεδο 1% από αύξηση 0,2% τον Φεβρουάριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Netflix: Mαζικές μηνύσεις από Ρώσους συνδρομητές για την διακοπή των υπηρεσιών του

gazzetta
gazzetta reader insider insider