Wall Street: Μικρές απώλειες ενόψει εβδομάδας σημαντικών αποτελεσμάτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Μικρές απώλειες ενόψει εβδομάδας σημαντικών αποτελεσμάτων
Κύριο ζήτημα προσοχής την τρέχουσα εβδομάδα θα είναι τα εταιρικά αποτελέσματα, με κολοσσούς όπως οι Netflix, Tesla, Johnson & Johnson και IBM να ανακοινώνουν τα μεγέθη τους για το α' τρίμηνο του 2022 μέσα στις επόμενες μέρες.

Mετά από μια νευρική συνεδρίαση με διακυμάνσεις στα πρόσημα, η πρώτη στη Wall Street μετά από το Πάσχα των Καθολικών, η «μπίλια έκατσε στο κόκκινο» την Δευτέρα, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στην πορεία της αμερικανικής οικονομίας και στις επιπτώσεις που «από την πόλεμο στην Ουκρανία.

Στο κλείσιμο των δεικτών, ο Dow Jones υποχώρησε 0,11% στις 34.411 μονάδες.

Ο S&P 500 έκλεισε χωρίς μεταβολή, ενώ ο Nasdaq διολίσθησε 0,14% τις 13.332 μονάδες.

Κύριο ζήτημα προσοχής την τρέχουσα εβδομάδα θα είναι τα εταιρικά αποτελέσματα, με κολοσσούς όπως οι Netflix, Tesla, Johnson & Johnson και IBM να ανακοινώνουν τα μεγέθη τους για το α' τρίμηνο του 2022 μέσα στις επόμενες μέρες.

Στα του πολέμου στην Ουκρανία, από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας έχουν φουντώσει οι ανησυχίες για την αναζωπύρωση των ρωσικών επιθέσεων κατά του ουκρανικού στρατού, με το ενδεχόμενο αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των δύο πλευρών να μην διαφαίνεται στον ορίζοντα.

Οι εξελίξεις από την κρίση στην Ανατολική Ευρώπη επηρεάζουν και τις επόμενες αποφάσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) και τα βήματα που θα ακολουθήσει προκειμένου να περιορίσει την αύξηση του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία, εν μέσω της ανόδου των ενεργειακών τιμών που προκαλεί ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Σημειώνεται πως τη Δευτέρα η απόδοση του κρατικού 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2018, εν αναμονή των επόμενων κινήσεων της Fed.

Σε άλλο ένα «μέτωπο» γεωπολιτικής σημασίας, τα lockdown για τον κορονοϊό στην Κίνα φαίνεται πως μπορεί να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα στην παγκόσμια οικονομία. Πρώτο σημάδι για αυτά είναι το ότι η παραγωγή ημιαγωγών στην ασιατική χώρα έπεσε σε χαμηλό 3 ετών για το α' τρίμηνο του 2021.
Επιχειρηματικές εξελίξεις

Θετικά διέψευσε τους αναλυτές η Bank of America για το πρώτο τρίμηνο, τόσο σε επίπεδο κερδών όσο και σε επίπεδο εσόδων.

Συγκεκριμένα, η αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη 0,80 δολάρια ανά μετοχή έναντι 0,75 δολάρια που ανέμενε η Refinitiv. Τα έσοδα παράλληλα διαμορφώθηκαν στα 23,33 δισ. δολάρια, έναντι εκτίμησης των αναλυτών για 23,2 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με τις προσδοκίες των αναλυτών ήταν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο η Bank of New York Mellon.

Η BNY Mellon σημείωσε κέρδη 86 σεντς ανά μετοχή, ξεπερνώντας οριακά τις εκτιμήσεις της FactSet για 85 σεντς ανά μετοχή. Τα κέρδη ήταν 97 σεντς ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.

Σε αύξηση των μισθών στους υπαλλήλους της, από ωρομίσθιο 18 δολαρίων στα 20 δολάρια θα προχωρήσει η τράπεζα Fifth Third Bancorp στις ΗΠΑ.
Όπως μετέδωσε το MarketWatch, η αύξηση θα τεθεί σε ισχύ από τις 4 Ιουλίου και θα αφορά πάνω από το 40% του προσωπικού της εταιρείας.

Μάκρο

Παράλληλα, στα οικονομικά δεδομένα των ΗΠΑ, η απότομη αύξηση των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων δείχνει να επηρεάζει τον κλάδο των κατασκευών καθώς οι ήδη ακριβές νέες κατασκευές γίνονται ακόμη λιγότερο προσιτές.

Η εμπιστοσύνη στον κλάδο των οικοδομών στην αγορά νέων μονοκατοικιών μειώθηκε κατά 2 μονάδες στις 77 τον Απρίλιο, σύμφωνα με τον δείκτη Wells Fargo Housing Market. Οποιαδήποτε ένδειξη πάνω από το 50 αποτελεί ένα θετικό σημείο για το κλίμα, αλλά η ένδειξη σηματοδοτεί τον τέταρτο συνεχόμενο μήνα πτώσης για τον δείκτη, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 83 μονάδες τον Απρίλιο του 2021.

Από τις τρεις συνιστώσες του δείκτη, οι τρέχουσες συνθήκες πωλήσεων μειώθηκαν 2 μονάδες στις 85. Η κίνηση των αγοραστών μειώθηκε κατά 6 μονάδες στις 60 και οι προσδοκίες πωλήσεων το επόμενο εξάμηνο αυξήθηκαν κατά 3 μονάδες στις 73 μετά από πτώση 10 μονάδων τον Μάρτιο.

Εμπορεύματα

Οι τιμές του πετρελαίου στις ΗΠΑ σκαρφάλωσαν τη Δευτέρα για να κλείσουν στο υψηλότερο επίπεδο του μήνα μέχρι στιγμής, καθώς ενισχύθηκαν από τις συνεχιζόμενες ανησυχίες για περιορισμό των προμηθειών από τον πόλεμο της Ρωσίας με την Ουκρανία αλλά και από την είδηση για μια διακοπή παραγωγής στο μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου της Λιβύης. Το αμερικάνικο αργό παράδοσης Μαΐου σημείωσε άνοδο 1,26 δολ. ή 1,2%, φθάνοντας στα 108,21 δολ. το βαρέλι. Στο μεταξύ τα futures φυσικού αερίου παράδοσης Mαΐου, πρόσθεσαν 52 σεντς, ή 7,1%, για να διαμορφωθούν στα 7,82 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, το υψηλότερο κλείσιμο από τον Σεπτέμβριο του 2008.

Με μικρή άνοδο έκλεισε τη Δευτέρα η τιμή του χρυσού, στην επάνοδο του πολύτιμου μετάλλου μετά από το Πάσχα των Καθολικών.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα συμβόλαια του χρυσού, παράδοσης Ιουνίου, ενισχύθηκαν 0,6% ή 11,50 δολάρια στα 1.986,40 δολάρια ανά ουγγιά, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 10 Μαρτίου. Σημειώνεται πως η τιμή του μετάλλου έφτασε κοντά στα 2.000 δολάρια ενδοσυνεδριακά. Τα συμβόλαια του χαλκού ενισχύθηκαν 1,58% στα 4,79 δολάρια. Τα συμβόλαια του παλλαδίου, παράδοσης Ιουνίου, κέρδισαν 2,87% στα 2.423 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια της πλατίνας, παράδοσης Ιουλίου, ανέβηκαν 2,36% στα 1.018 δολάρια ανά ουγγιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η πτώση των τεχνολογικών μετοχών επηρεάζει την Wall Street

«Γύρισε» αρνητικά η Wall καθώς οι επενδυτές εξετάζουν τα τραπεζικά αποτελέσματα

Wall Street: Οι μετοχές έχασαν έδαφος με αρνητικό πρωταγωνιστή την τεχνολογία

gazzetta
gazzetta reader insider insider