Πάουελ και ομόλογα «πλήγωσαν» την Wall Street - Απώλειες 2% για τον Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάουελ και ομόλογα «πλήγωσαν» την Wall Street - Απώλειες 2% για τον Nasdaq
H «εκτόξευση» των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, «έκοψε τη φόρα» στην επενδυτική αισιοδοξία.

Με απώλειες ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Πέμπτης οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς η «εκτόξευση» των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων -στο 2,9% και στα υψηλότερα επίπεδά τους από το 2018-, μετά τις δηλώσεις Πάουελ αναφορικά με την αύξηση των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, «έκοψε τη φόρα» στην επενδυτική αισιοδοξία, την στιγμή που οι εισηγμένες συνεχίζουν τις ανακοινώσεις για τις επιδόσεις τους στο α' τρίμηνο του 2022.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με απώλειες 368 μονάδων ή 1,05% στις 34.792 μονάδες, παρά το γεγονός πως ενδοσυνεδριακά κατέγραφε κέρδη άνω των 300 μονάδων, ενώ και ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 έκλεισε σε αρνητικό έδαφος, χάνοντας 1,48% στις 4.393 μονάδες.

Παρόμοια εικόνα, τέλος, και για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος υποχώρησε κατά 2,07% στις 13.174 μονάδες, χάνοντας πολύ γρήγορα τα κέρδη άνω του 2% που κατέγραφε στην έναρξη της συνεδρίασης, κυρίως εξαιτίας της ώθησης που έλαβε από τις επιδόσεις της Tesla.

Στο ταμπλό, ισχυρά κέρδη άνω του 6% σημείωσε η αυτοκινητοβιομηχανία Tesla, η οποία είδε τα έσοδα από τις πωλήσεις της στο α' τρίμηνο να αυξάνονται κατά 81%, ενώ «άλμα» 10% σημείωσε και ο τίτλος της αεροπορικής United Airlines, στον απόηχο της ανακοίνωσης πως αναμένει αύξηση των κερδών για το σύνολο του έτους.

Στον αντίποδα, πιέσεις που έφεραν απώλειες κατέγραψε η μετοχή της πετρελαϊκής Chevron, ενώ πτώση 8.3%% σημείωσε και ο τίτλος της Warner Bros. Discovery, μετά την ανακοίνωση της διακοπής λειτουργίας της πλατφόρμας CNN+, μόλις ένα μήνα μετά την «πρεμιέρα» της στα τέλη Μαρτίου.

Τέλος, απώλειες της τάξης του 2% σημείωσαν οι μετοχές των Netflix και Alphabet, ενώ ο τίτλος της Nvidia υποχώρησε κατά 6%.

Σημειώνεται, πως σύμφωνα με την FactSet, μέχρι στιγμής το 17% τρων εισηγμένων στον S&P 500 έχει ανακοινώσει τα αποτελέσματα για το α' τρίμηνο, με το 81% εξ αυτών να υπερβαίνει τις προβλέψεις των αναλυτών.

Μάκρο

Οριακά πιο πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκε ο αριθμός των νέων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας της χώρας.

Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις ανήλθαν σε 184.000 έναντι 186.000 την προηγούμενη εβδομάδα ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswire ανέμεναν μια μέτρηση στις 182.000 αιτήσεις.

Οι διαρκείς αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας διαμορφώθηκαν σε 1,41 εκατ., μειωμένες κατά 58.000, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 1970.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση απωλειών για τις τιμές του χρυσού

Ανοδικά οι ευρωαγορές, με την προσοχή στις οικονομικές εξελίξεις γύρω από τον πόλεμο

Πετρέλαιο: Οι «ελπίδες» για εμπάργκο της ΕΕ στο ρωσικό αργό ενίσχυσαν τις τιμές

gazzetta
gazzetta reader insider insider