Wall Street: Συνέχεια στην πτώση για τον S&P 500

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Συνέχεια στην πτώση για τον S&P 500
Με αρνητικά πρόσημα κινούνται οι δείκτες της Wall Street και την Παρασκευή.

Με αρνητικά πρόσημα κινούνται οι δείκτες της Wall Street και την Παρασκευή, με τη νευρικότητα να κυριαρχεί στην επενδυτική ψυχολογία καθώς τα εταιρικά αποτελέσματα συνεχίζονται και οι φόβοι γύρω από τους χειρισμούς της Fed εντείνονται.

«Ο στασιμοπληθωρισμός επανεμφανίζεται λόγω των ενδείξεων σε real time μιας σφιχτής αγοράς εργασίας και της υποχώρησης του επιχειρηματικού κλίματος, σε συνδυασμό με μια νέα άνοδο στην απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου – και όλα αυτά συνοδεύονται από έναν κατακλυσμό από ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων», δήλωσε ο Chris Hussey, Managing Director στην Goldman Sachs, σε σημείωμά του.

Σε αυτήν την εβδομάδα, ο Dow σημειώνει άνοδο 1% και είναι έτοιμος να σπάσει ένα αρνητικό σερί τριών εβδομάδων, ενώ ο S&P ενισχύεται σχεδόν 0,1% στην εβδομάδα και προσπαθεί να σπάσει ένα αρνητικό σερί δύο εβδομάδων. Ο Nasdaq, επίσης, έχει υποχωρήσει 1,3% την εβδομάδα μέχρι στιγμής.

Καταλυτική θέση στην επενδυτική ψυχολογία κατέχει το σχόλιο του προέδρου της Fed σχετικά με την πιθανότητα μεγαλύτερης από το συνηθισμένο αύξησης των επιτοκίων για τον επόμενο μήνα.

«Η επιθετικότητα των κεντρικών τραπεζών και οι αποδόσεις των ομολόγων επιστρέφουν και πάλι σε θέση οδηγού για τις αγορές», δήλωσε στο CNBC ο Ross Mayfield, αναλυτής επενδυτικής στρατηγικής στη Baird. «Τίποτα ιδιαίτερα καινούργιο δεν προέκυψε απλά ήταν μια νέα υπενθύμιση της μνημειώδους αλλαγής που βρίσκεται σε εξέλιξη στο μέτωπο της νομισματικής πολιτικής. Ο Powell σημείωσε ότι μπορεί να υπάρχει όφελος από τις προκαταβολικές αυξήσεις και το να είναι «επιθετικοί» νωρίς, τους δίνει τη δυνατότητα να μειώσουν (τις αυξήσεις) αργότερα εάν η οικονομία σκοντάψει».

Στη σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street, ο Dow Jones σημειώνει πτώση 0,87% στις 34.491 μονάδες, ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,74% στις 4.362 μονάδες και ο Nasdaq κατά 0,36% στις 13.127 μονάδες.

Στο βιομηχανικό δείκτη μόνο η Dow Inc. και η Saleforce σημειώνουν άνοδο, ενώ ισχυρές απώλειες καταγράφει η Verizon που ξεπερνά το 5%, ενώ ακολουθούν ηπιότερα η Nike και η Caterpillar.

Φυσικά το αμερικανικό δεκαετές συνεχίζει την ανοδική κίνηση με την απόδοσή του να φτάνει στο 2,923%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πάουελ: «Στο τραπέζι» αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης τον Μάιο

Moody's Analytics: Υψηλότερος πληθωρισμός, «επιθετικότερη» Fed - Τα δύο πρόσωπα «κλειδιά»

gazzetta
gazzetta reader insider insider