Επιφυλακτικές κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εν αναμονή της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιφυλακτικές κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εν αναμονή της Fed
Στον απόηχο των ανακοινώσεων της Κομισιόν, για το 6ο πακέτο κυρώσεων προς τη Ρωσία, και εν αναμονή της συνεδρίασης της Fed, οι δείκτες κινούνται με αρνητικά πρόσημα.

Τελευταία Ενημέρωση 13:30

Με αρνητικά πρόσημα κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο των ανακοινώσεων της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για το 6ο πακέτο κυρώσεων προς τη Ρωσία αλλά και εν αναμονή της συνεδρίασης της Fed.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί 0,6%, ενώ ο Euro Stoxx 50 σημειώνει πτώση 0,37%.

Στη Γερμανία ο DAX καταγράφει απώλειες 0,15%, στη Γαλλία ο CAC 40 υποχωρεί 0,46%, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 χάνει 0,53%. Στην περιφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημειώνει πτώση 0,39%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 καταγράφει απώλειες 0,29%.

Ο νέος γύρος κυρώσεων κατά της Ρωσίας περιλαμβάνει τη σταδιακή διακοπή, σε διάστημα έξι μηνών, των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου, την αποκοπή της Sberbank και άλλων τραπεζών από το διεθνές σύστημα πληρωμών SWIFT.

Στο μέτωπο της Fed, η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ θα ανακοινώσει την απόφασή της για τα επιτόκια το απόγευμα της Τετάρτης, με τις αγορές να αναμένουν σε μεγάλο βαθμό την αύξηση των επιτοκίων κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, μαζί με την ανακοίνωση ενός σχεδίου μείωσης του ισολογισμού της από τον Ιούνιο.

Στα μακροοικονομικά, η επιχειρηματική δραστηριότητα της ευρωζώνης επιταχύνθηκε, σύμφωνα με τις προσδοκίες τον Απρίλιο, όπως έδειξαν τα στοιχεία για τον PMI, καθώς οι υπηρεσίες σε πολλές μεγάλες οικονομίες άνοιξαν ξανά μετά από μια μακρά περίοδο περιορισμών κατά της πανδημίας. Παράλληλα, οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν τον Μάρτιο καθώς η πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης και ο αυξανόμενος πληθωρισμός συμπίεσαν τις δαπάνες των νοικοκυριών.

Ασία

Στις ασιατικές αγορές, οι δείκτες υποχώρησαν, με τις τεχνολογικές μετοχές των Tencent και Alibaba να καταγράφουν πτώση. Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng υποχώρησε 1,1%, ενώ ο Kospi στη Νότια Κορέα σημείωσε πτώση 0,11% και ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στο -0,16%.

Στην Κίνα και στην Ιαπωνία, τα χρηματιστήρια είναι κλειστά λόγω αργίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider