Ανοδικά η Wall Street, με ώθηση από τα εταιρικά αποτελέσματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοδικά η Wall Street, με ώθηση από τα εταιρικά αποτελέσματα
«Άλμα» 9,5% για την Tesla μετά την ανακοίνωση των επιδόσεών της στο β' τρίμηνο.

Τελευταία ενημέρωση 22.10

Μικτά πρόσημα καταγράφουν την Πέμπτη οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, ενώ συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι ανακοινώσεις των εισηγμένων σχετικά με τις επιδόσεις τους στο β' τρίμηνο του έτους.

Αναλυτικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,25% ή 78 μονάδων στις 31.953 μονάδες, ενώ ο S&P 500 -μετά τα υψηλά έξι εβδομάδων που έπιασε στη συνεδρίαση της Τετάρτης- ενισχύεται περαιτέρω κατά 0,76% στις 3.989 μονάδες.

Στον αντίποδα, κέρδη της τάξης του 1,19% σημειώνει ο Nasdaq, με το δείκτη να διαμορφώνεται στις 12.040 μονάδες, λαμβάνοντας ιδιαίτερη ώθηση από τους κολοσσούς του τεχνολογικού κλάδου. Πλέον, ο τεχνολογικός δείκτης «τρέχει» ένα σερί τεσσάρων ανοδικών συνεδριάσεων τις τελευταίες πέντε ημέρες, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας κερδίζει πάνω από 4%.

Στο ταμπλό, ισχυρά κέρδη 9,5% σημειώνει η μετοχή της Tesla, καθώς τα κέρδη της αυτοκινητοβιομηχανίας του Έλον Μασκ ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών για το β' τρίμηνο.

Απώλειες σχεδόν 2,20% για τις μετοχές της Alcoa και κέρδη 3,25% για την CSX, αν και αμφότερες υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στον αντίποδα, σημαντικές πιέσεις σημειώνουν οι τίτλοι των αεροπορικών κολοσσών των ΗΠΑ, μετά τις ανακοινώσεις τους για το τρίμηνο Απριλίου - Ιουνίου, με την American Airlines να υποχωρεί κατά 8,5%, ενώ μεγαλύτερες απώλειες 10,3% σημειώνει η μετοχή της United Airlines.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής, το 13% των εισηγμένων στον S&P 500 έχει ανακοινώσει τα αποτελέσματα β' τριμήνου, με το 67% από αυτές να υπερβαίνει τις προβλέψεις των αναλυτών, όπως αναφέρει το FactSet.

Μάκρο

Αύξηση κατέγραψαν την προηγούμενη εβδομάδα οι νέες αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας που κατατέθηκαν στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Πιο αναλυτικά, οι νέες αιτήσεις για την εβδομάδα που τελείωσε στις 16 Ιουλίου διαμορφώθηκαν στις 251.000, αυξημένες κατά 7.000 σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση των 244.000 νέων αιτήσεων.

Ο αριθμός των συνεχιζόμενων αιτήσεων αυξήθηκε κατά 51.000 και διαμορφώθηκε στα 1,38 εκατ. αιτήσεις.

Την ίδια στιγμή, σημαντική κάμψη σημείωσε τον Ιούλιο η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στην Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, σύμφωνα τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Philadelphia Fed.

Συγκεκριμένα, ο σχετικός δείκτης της Philadelphia Fed παρέμεινε σε αρνητικό έδαφος, καθώς υποχώρησε εκ νέου από τις -3,3 μονάδες στις -12,3 μονάδες. Αναλυτές σε έρευνα της Wall Street Journal ανέμεναν αύξηση στις 1,6 μονάδες.

Σημαντική επιδείνωση σημείωσε και ο δείκτης για τις νέες παραγγελίες, που διαμορφώθηκε στις -24,8 μονάδες τον Ιούλιο από -12,4 τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο δείκτης των παραδόσεων ενισχύθηκε κατά 4 μονάδες στις 14,8 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Ανέκαμψε ελαφρώς από το χαμηλό 15 μηνών μετά την ΕΚΤ

«Ανάσα» για το Ευρώ μετά το «χτύπημα» της ΕΚΤ

gazzetta
gazzetta reader insider insider