Wall Street: Προσεχτική αρχή εβδομάδας πριν από την Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Προσεχτική αρχή εβδομάδας πριν από την Fed
Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι εκτιμήσεις του διοικητή της τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης έκλεισε την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας η Wall Street, με τους επενδυτές στο αμερικανικό χρηματιστήριο να κρατούν στάση αναμονής ενόψει των σημαντικών εξελίξεων των επόμενων ημερών.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones κέρδισε 0,28% ή 90,75 μονάδες στις 31.990 μονάδες.

Ο S&P 500 ανέβηκε 0,12% ή 4,85 μονάδες στις 3.966 μονάδες.

Ο Nasdaq υποχώρησε 0,43% ή 51,45 μονάδες στις 11.782 μονάδες

Οι Big 4 και η αντίδραση για ενδεχόμενο ύφεσης

Απώλειες σημείωσαν τη Δευτέρα οι μετοχές των τεχνολογικών επιχειρήσεων, εν αναμονή των ανακοινώσεων για τα εταιρικά μεγέθη των Apple, Amazon, Alphabet (μητρική της Google), Microsoft και Meta.

Την Τρίτη και μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης στην Wall Street, θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τους οι Alphabet και Microsoft.

Η αξία των μεγάλων tech επιχειρήσεων που γνωστοποιούν τα μεγέθη τους τις επόμενες μέρες ανέρχεται σε 8,9 τρισ. δολαρίων, ενδεικτικό της σημασίας που έχουν για τις αγορές τα εταιρικά τους μεγέθη.

Όπως σημειώνει το CNBC, μέχρι την περασμένη Παρασκευή των 21% των εταιριών του S&P 500 είχε ανακοινώσει τα εταιρικά μεγέθη του β' τριμήνου, με το 70% του εν λόγω δείγματος να ανακοινώνει αποτελέσματα που ξεπέρασαν θετικά τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η Fed

Στα της Fed, η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ θα ανακοινώσει την Τετάρτη και μετά από τη διήμερη συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής της (FOMC) την απόφαση για την αύξηση των επιτοκίων της, στο πλαίσιο της καταπολέμησης του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία.

Οι αναλυτές αναμένουν μια αύξηση της τάξης του 0,75% έως 1% στα επιτόκια, με τις αγορές να ανησυχούν για το ενδεχόμενο ύφεσης στις ΗΠΑ από την άνοδο του κόστους δανεισμού για νοικοκυριά και επιχειρήσεις που επιφέρουν τα αυξημένα επιτόκια της Fed.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι εκτιμήσεις του διοικητή της τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, σε αναζήτηση σημαδιών για το εάν η Fed αναμένει κάμψη της καταναλωτικής δύναμης των Αμερικανών πολιτών.

Εμπορεύματα

Με άνοδο τέλειωσαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι τιμές του πετρελαίου.

Τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Σεπτεμβρίου, ενισχύθηκαν 2,1% ή 2 δολάρια στα 96.70 δολάρια ανά βαρέλι, έχοντας φτάσει μέχρι τη Δευτέρα σε απώλειες κοντά στα 92 δολάρια ανά βαρέλι.

Τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Οκτωβρίου, το βράδυ της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας) κερδίζουν 1,74% ή 1,69 δολάρια στα 100.07 δολάρια ανά βαρέλι.

Τα συμβόλαια του χρυσού, παράδοσης Αυγούστου, υποχώρησαν 0,5% ή 8,30 δολάρια στα 1.719,10 δολάρια ανά ουγγιά, σημειώνοντας τη δεύτερη διαδοχική πτώση συνεδρίαση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: «Πράσινος» o Stoxx με την προσοχή σε αποτελέσματα και νομισματική πολιτική

Κάτω από τις 800 μονάδες το Χρηματιστήριο, με περιορισμένο τζίρο

gazzetta
gazzetta reader insider insider