Wall Street: Πάνω από τις 350 μονάδες ο Dow Jones

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Πάνω από τις 350 μονάδες ο Dow Jones
Οι επενδυτές δείχνουν να επικεντρώνονται στα εταιρικά αποτελέσματα του β’ τριμήνου. 

Τελευταία ενημέρωση 20:51

Σε θετικό πεδίο βρίσκονται οι δείκτες της Wall Street, μετά και τη - δεύτερη συνεχόμενη - επιβράδυνση του ΑΕΠ των ΗΠΑ για το β’ τρίμηνο, ακολουθώντας το χθεσινό ράλι που πήρε ώθηση από τις ανακοινώσεις νομισματικής πολιτικής της Fed και την επακόλουθη συνέντευξη Τύπου του Τζερόμ Πάουελ.

Η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) ανακοίνωσε την αύξηση των βασικών επιτοκίων της κατά 75 μονάδες βάσης την Τετάρτη, σε μια κίνηση που αναμενόταν από τους επενδυτές, ενώ πρόκειται για την δεύτερη αύξηση κατά 0,75% και την 4η συνολικά από την τράπεζα εντός του 2022.

Τα βασικά επιτόκια της πλέον κυμαίνονται στο 2,25% έως 2,5%, ενώ σημειώνεται πως η απόφαση για την αύξηση των 75 μονάδων βάσης μεταξύ των μελών της νομισματικής επιτροπής (FOMC) της τράπεζας ήταν ομόφωνη, με 12 ψήφους υπέρ της αύξησης του 0,75%.

Μετά από τις διστακτικές κινήσεις που καταγράφηκαν τις πρώτες ώρες των συναλλαγών, πλέον ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 1,11% ή 358,83 μονάδες στις 32.556 μονάδες. Ο S&P 500 ενισχύεται 1,15% στις 4.069 μονάδες. Ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,88% στις 12.138 μονάδες.

Μάκρο

Η οικονομία των ΗΠΑ επιβραδύνθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά, «ακουμπώντας» πλέον τον διαδεδομένο ορισμό της ύφεσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση την Πέμπτη.

Οι πληθωριστικές πιέσεις, οι αυξήσεις των επιτοκίων και οι εντεινόμενες διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες, οδήγησαν το ΑΕΠ σε μία πτώση 0,9% για το β’ τρίμηνο, ακολουθώντας την μείωση κατά 1,6% του α’ τριμήνου. Η εκτίμηση έρευνας του Dow Jones έκανε λόγο για άνοδο 0,3%.

Σε αντίθετη τροχιά, οι αμερικανικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας για την εβδομάδα που έληξε στις 23 Ιουλίου μειώθηκαν, αν και ο μέσος όρος 4 εβδομάδων συνεχίζει να αυξάνεται.

Ο αριθμός των Αμερικανών που κάνουν αίτηση για πρώτη φορά ανήλθε στις 256.000 ελαφρώς υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων για 255.000.

Εταιρικά νέα

Η μετοχή της Meta, της μητρικής της Facebook, σημειώνει πτώση άνω του 8%, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε χτες ο τεχνολογικός κολοσσός.

Την ίδια ώρα, η μετοχή της Ford σημειώνει άνοδο 3,72%, μετά την ανακοίνωση πως τα προσαρμοσμένα λειτουργικά της έσοδα υπερτριπλασιάστηκαν σε σχέση με ένα χρόνο πριν, στα 3,7 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τι αναμένει η JP Morgan από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες για το δεύτερο τρίμηνο

Οι συνέπειες της αύξησης επιτοκίων της Fed, για... ευρώ και ΕΚΤ

gazzetta
gazzetta reader insider insider