Γύρισαν οι δείκτες στη Wall Street - Αντιστροφή του κλίματος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γύρισαν οι δείκτες στη Wall Street - Αντιστροφή του κλίματος
Παρά το «καύσιμο» από τις επιδόσεις των εισηγμένων στο γ' τρίμηνο, η Wall Street «βάφεται» στα «κόκκινα».

Τελευταία ενημέρωση 20:37

Σε αρνητικό έδαφος διαπραγματεύεται η Wall Street την Πέμπτη, καθώς οι traders σταθμίζουν τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται από εχθές, ενώ έχουν το βλέμμα στραμμένο και στην αγορά ομολόγων, οι αποδόσεις των οποίων ανεβαίνουν.

Τα κέρδη από μεγάλες επιχειρήσεις όπως η AT&T, η American Airlines και η IBM, τονώνουν το επενδυτικό κλίμα, με τις μετοχές τους να κινούνται στα ύψη προσυνεδριακά, αφού τα αποτελέσματα που ανακοινώσαν ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις για το τελευταίο τρίμηνο.

Από την άλλη πλευρά, οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν έως και 4% στις προσυνεδριακές συναλλαγές, αφού η κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης ότι αναμένει να «χάσει» τον στόχο παραδόσεων για το 2022 ενώ τα τριμηνιαία έσοδά της ήταν κάτω από τις προσδοκίες των αναλυτών.

Παράλληλα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου εκτινάχθηκε στο 4,18% την Πέμπτη, διαπραγματευόμενη για λίγο σε επίπεδα που δεν είχαν εμφανιστεί από το 2008. Η αύξηση των επιτοκίων από τη Fed προκαλεί άγχος και ανησυχία στα αμερικανικά χρηματιστήρια, καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα συνεχίζει να προσπαθεί να μετριάσει τις πληθωριστικές πιέσεις που χτυπάνε ρεκόρ δεκαετιών.

Η κίνηση των δεικτών

  • Ο Dow Jones χάνει 0,14% στις 30.420 μονάδες
  • Ο S&P 500 υποχωρεί 0,42% στις 3.679 μονάδες
  • Ο Nasdaq διολισθαίνει 0,19% στις 10.659 μονάδες

Μάκρο

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 3 εβδομάδων υποχώρησαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 15 Οκτωβρίου, καθώς εργαζόμενοι που είχαν σταματήσει τις δουλειές τους λόγω του περάσματος του κυκλώνα Ίαν στη χώρα επέστρεψαν στις εργασίες τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας διαμορφώθηκαν σε 214.000 έναντι 226.000 προηγουμένως, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 232.000 αιτήσεις. Οι διαρκείς αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας διαμορφώθηκαν στις 1.38 εκατ. έναντι 1,36 εκατ. προηγουμένως, με τη μέτρηση να κινείται λίγο πιο πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Σε άλλα μακροοικονομικά στοιχεία, ο δείκτης της Fed που μετρά την επιχειρηματική δραστηριότητα στην -κρίσιμη οικονομία- περιοχή της Φιλαδέλφεια (Philly Fed), διαμορφώθηκε στις -8,7 μονάδες για τον Οκτώβριο έναντι -9,9 μονάδων τον Σεπτέμβριο.

Επιχειρηματικά νέα

Aποτελέσματα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες και πρoσέφεραν πιο αισιόδοξες προβλέψεις για τις πωλήσεις ολόκληρου του έτους εμφάνισε η International Business Machines το τρίτο τρίμηνο του έτους. Ο τεχνολογικός κολοσσός λογισμικού, συμβουλευτικών υπηρεσιών και υποδομών ανακοίνωσε ζημιές 3,2 δισ. δολαρίων, ή 3,54 δολ. ανά μετοχή, από κέρδη 1,1 δισ. δολάρια, ή 1,25 δολάρια ανά μετοχή, την προηγούμενη περίοδο. Σε προσαρμοσμένη βάση, η IBM κέρδισε 1,81 δολάρια ανά μετοχή.

Οι πωλήσεις ανήλθαν στα 14,1 δισ. δολάρια, σε σύγκριση με 13,3 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή 1,79 δολ. και έσοδα 13,517 δισ. δολάρια. Τα έσοδα στον τομέα λογισμικού ενισχύθηκαν κατά 7,5%, ενώ τα έσοδα από την παροχή συμβουλών αυξήθηκαν 5,4%, και εκείνα του τμήματος υποδομών ενισχύθηκαν 14,8%. «Παγκοσμίως, οι πελάτες βλέπουν την τεχνολογία ως μια ευκαιρία να ενισχύσουν τις δραστηριότητές τους, κάτι που είναι εμφανές στα αποτελέσματα σε όλο το χαρτοφυλάκιό μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Arvind Krishna.

Βελτίωση των εσόδων της και άνοδο των κερδών της κατέγραψε η American Airlines για το γ' τρίμηνο του 2021, με την αεροπορική των ΗΠΑ να αναμένει αύξηση της ζήτησης για ταξίδια το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς υποχωρούν οι περιορισμοί κατά του κορονοϊού. Τα έσοδα της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 13,46 δισ. δολάρια έναντι 8,9 δισ. δολαρίων στο γ' τρίμηνο του 2021 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν έσοδα 13,36 δισ. δολαρίων. Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε 69 σεντ έναντι 25 σεντ στο γ' τρίμηνο του 2021. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 69 σεντ έναντι εκτιμήσεων για κέρδη στα 54 σεντ ανά μετοχή.

Με ρυθμούς μεγαλύτερους των εκτιμήσεων των επενδυτών διαμορφώθηκαν τα έσοδα και τα κέρδη της AT&T για το γ' τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο τηλεπικοινωνιακός όμιλος από τις ΗΠΑ. Ειδικότερα, τα έσοδα διαμορφώθηκαν σε 30 δισ. δολάρια έναντι εκτίμησης των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet για έσοδα 29,8 δισ. δολάρια. Στο γ' τρίμηνο του 2021, η εταιρεία είχε καταγράψει έσοδα 31,3 δισ. δολάρια. Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε 79 σεντ έναντι 69 σεντ ανά μετοχή το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2021. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 68 σεντ έναντι εκτίμησης των αναλυτών για 61 σεντ ανά μετοχή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Handelsblatt: Νέο «πακέτο» διάσωσης έως 40 δισ. ευρώ ενδέχεται να χρειαστεί η Uniper

ΗΠΑ: Ισχυρή πτώση για τα νέα επιδόματα ανεργίας - Σε χαμηλό 3 εβδομάδων λόγω του κυκλώνα Ίαν

American Airlines: Αύξηση εσόδων στο γ' τρίμηνο - Αναμένει βελτίωση της ζήτησης για αεροπορικά ταξίδια 

gazzetta
gazzetta reader insider insider