Με ράλι των ΔΕΗ - Eurobank - Alpha διασπά τις 910 μονάδες το ΧΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με ράλι των ΔΕΗ - Eurobank - Alpha διασπά τις 910 μονάδες το ΧΑ
Το ανοδικό σερί συνεχίζεται στο ΧΑ. «Καύσιμα» από τράπεζες και ΔΕΗ.

Τελευταία ενημέρωση 14:00

Ώθηση στην αμερικανική αγορά έδωσαν τα πρακτικά της Fed που έστειλαν «σήμα» πως θα επιβραδυνθεί ο ρυθμός αύξησης των επιτοκίων.

Από την άλλη ωστόσο παρότι οι αξιωματούχοι άφησαν να εννοηθεί πως έρχονται μικρότερες αυξήσεις στο μέλλον, δεν βλέπουν πολλές ενδείξεις υποχώρησης του πληθωρισμού. Κάποια μέλη της επιτροπής εξέφρασαν την ανησυχία ότι υπάρχουν κίνδυνοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα σε περίπτωση που η Fed συνεχίσει τη σύσφιξη της πολιτικής με τον ίδιο επιθετικό ρυθμό.

Βέβαια υπάρχουν και οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs που αναμένουν πλέον πως η τελική γραμμή στα επιτόκια θα φτάσει στο 5,25%.

Επιπλέον, το σήμα της Fed για επιβράδυνση των αυξήσεων των επιτοκίων, παραμένει ένα ερωτηματικό για την ΕΚΤ καθώς έχει να διαχειριστεί μια πολύ πιο δύσκολη κατάσταση με οικονομίες πολλαπλών ταχυτήτων και τον ενεργειακό πόλεμο με τη Ρωσία να μαίνεται. Στα μέσα Δεκεμβρίου και στις συνεδριάσεις των δύο ισχυρότερων κεντρικών τραπεζών θα φανεί και η κατεύθυνση που θα λάβουν για το 2023.

Ως προς το Χρηματιστήριο λίγες ημέρες μένουν μέχρι ττην 28 - 29 Νοεμβρίου όπου θα διεξαχθεί το επενδυτικό συνέδριο του ΧΑ που συνδιοργανώνεται με την Morgan Stanley.

Πλέον ο Γενικός Δείκτης από τις αρχές του έτους έχοντας σβήσει τις απώλειες βρίσκεται στο 2,77% με τις τράπεζες να βρίσκονται σε διψήφιο ποσοστό (15,69%).

Την Πέμπτη ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 1,33% στις 918,46 μονάδες, με τον FTSE 25 στο 1,38% και στις 2.233,15 μονάδες και με τον τραπεζικό να υπεραποδίδει στο 2,45% και στις 665,75 μονάδες. Στις διαθέσεις των long ξεκάθαρα οι μετοχές των Alpha Bank, Τέρνα Ενεργειακή, Viohalco, Mytilineos.

Η κίνηση της αγοράς αλλά και των τίτλων που ηγούνται της ανόδου επιβεβαίωνει την ανάλυση του insider.gr με τίτλο Ποιες είναι οι μετοχές που θα απασχολήσουν τους traders στο Χρηματιστήριο Αθηνών αλλά και μετέπειτα Πού θα κάτσει η «μπίλια» για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών - Τι αποκαλύπτει η τεχνική εικόνα

Συγκεκριμένα, η Eurobank ενισχύεται κατά 3,22% στα 1,1065 ευρώ, με την Πειραιώς στο 2,21% στα 1,458 ευρώ, και την Alpha Bank στο 3,65% και τα 1,05 ευρώ. Κέρδη 0,42% για την ΕΤΕ που φτάνει στα 3,856 ευρώ.

Από την άλλη, στα blue chips ισχυρή άνοδο καταγράφει η ΜΟΗ με κέρδη 1,94% στα 18,41 ευρώ, με τον ΟΠΑΠ (1%), τη Jumbo (1,54%), τον ΟΤΕ (1,11%) και τη Μυτιληναίος (0,58%) όλα στο πράσινο.

Ξεχωρίζει βέβαια η μετοχή της ΔΕΗ που καταγράφει ράλι 5,25% στα 6,615 ευρώ.

Ήπια ανοδική κίνηση για ΕΕΕ και ΕΛΠΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ενήμερα δάνεια: Οι προτάσεις στήριξης στο τραπέζι της συνάντησης ΥΠΟΙΚ – Τραπεζών

Επίδομα θέρμανσης: Ρεκόρ με πάνω 800.000 αιτήσεις - Όλα τα «μυστικά» για τις προθεσμίες, τις πληρωμές, τις πολυκατοικίες

Μυτιληναίος: Άλμα στο αέριο από την άνοιξη – Νέος εταιρικός μετασχηματισμός

gazzetta
gazzetta reader insider insider