Διευρύνεται το αρνητικό σερί στην Wall Street στον απόηχο της Fed

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διευρύνεται το αρνητικό σερί στην Wall Street στον απόηχο της Fed
Απώλειες 300 μονάδων για τον Dow Jones, πάνω από 1% χάνουν Nasdaq και S&P 500.

Τελευταία ενημέρωση 21.58

Σε αρνητικό έδαφος διαπραγματεύονται την Δευτέρα οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, καθώς η αμερικανική αγορά προσπαθεί να ανακάμψει από τις απώλειες των συνεδριάσεων της προηγούμενης εβδομάδας, οι οποίες πυροδοτήθηκαν από τους φόβους για ύφεση στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη, στον απόηχο της νέας αύξησης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Το επενδυτικό κλίμα παραμένει υποτονικό στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τις επόμενες κινήσεις της Κεντρικής Τράπεζας, ειδικότερα μετά τα όσα ανέφερε ο επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το τελικό ύψος των επιτοκίων της να διαμορφωθεί σε υψηλότερα επίπεδα από αυτά που ανέμεναν οι αναλυτές τους προηγούμενους μήνες.

Αναλυτικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει απώλειες 0,97% και διαμορφώνεται στις 32.601 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 υποχωρεί κατά 1,3% στις 3.802 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχωρεί κατά 1,72% και βρίσκεται στις 10.521 μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως η προηγούμενη εβδομάδα έκλεισε με νέες απώλειες για τους κυριότερους δείκτες της Wall Street, με το αρνητικό σερί να διευρύνεται και να φτάνει τις δύο εβδομάδες πτώσης (για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο), καθώς ο Dow Jones υποχώρησε σε πενταήμερη κλίμακα κατά 1,66%, ο S&P 500 έχασε 2,08% και ο Nasdaq 2,72%. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ο Δεκέμβριος συνεχίζει να κοστίζει στην αμερικανική αγορά, καθώς από τις αρχές του μήνα οι τρεις κυριότεροι δείκτες (Dow Jones, S&P 500, Nasdaq) χάνουν 4,83%, 5,58% και 6,65% αντίστοιχα.

Στο ταμπλό, ισχυρά κέρδη άνω του 3% σημειώνει ο τίτλος της φαρμακευτικής Moderna, καθώς η Jefferies αναβάθμισε σε buy την μετοχή της αμερικανικής εταιρείας, ενώ στον αντίποδα απώλειες καταγράφει η μετοχή της AT&T, μετά την υποβάθμιση της εταιρείας από την MoffettNathanson.

Μάκρο

H κατασκευαστική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ υποχώρησε ακόμη δύο μονάδες τον Δεκέμβριο, φτάνοντας στις 31 στον δείκτη NAHB, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε πτωτική πορεία για 12 σερί μήνες.

Μάλιστα, αυτή είναι η χαμηλότερη τιμή από τα μέσα του 2012, με εξαίρεση μια πολύ σύντομη πτώση στην αρχή της πανδημίας του Covid, ενώ τον Δεκέμβριο του 2021 είχε διαμορφωθεί στις 84 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

KPMG: Στα 35 δισ. δολάρια τα παγκόσμια έσοδα - Αυξήθηκαν κατά 14%

Οι χρήστες του Twitter αποφάνθηκαν: Ο Μασκ πρέπει να παραιτηθεί από CEO - Θα τηρήσει την δέσμευση του;

gazzetta
gazzetta reader insider insider