Σε θετική τροχιά οι ευρωαγορές, με Λονδίνο και Παρίσι σε ιστορικά υψηλά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε θετική τροχιά οι ευρωαγορές, με Λονδίνο και Παρίσι σε ιστορικά υψηλά
Σε θετικό έδαφος κινούνται σήμερα οι ευρωαγορές, με τον βρετανικό FTSE 100 να καταγράφει νέο ρεκόρ, πάνω από τις 8.000 μονάδες, αλλά και τον γαλλικό CAC 40 να «σκαρφαλώνει» σε νέο ιστορικό. 

(UPD 14:31) Σε θετικό έδαφος κινούνται σήμερα οι ευρωαγορές, με τον βρετανικό FTSE 100 να καταγράφει νέο ρεκόρ, πάνω από τις 8.000 μονάδες, αλλά και τον γαλλικό CAC 40 να «σκαρφαλώνει» σε νέο ιστορικό.

Συγκεκριμένα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,42% στις 466,29 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,19%, παραμένοντας πάνω από τα επίπεδα των 8.000 μονάδων, «φράγμα» που έσπασε στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Ο βρετανικός δείκτης καταγράφει νέο ιστορικό ρεκόρ, έχοντας αγγίξει τις 8.040 μονάδες, λαμβάνοντας ώθηση από την αισιοδοξία που δημιούργησαν στους επενδυτές τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό. Η μεγαλύτερη του αναμενομένου αποκλιμάκωση του πληθωρισμού τον Ιανουάριου τροφοδοτεί τις προσδοκίες ότι η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) θα μπορούσε να χαλαρώσει τη νομισματική πολιτική.

Σημειωτέον ότι ο FTSE 100 βρίσκεται 7,6% πάνω από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα.

Την ίδια ώρα, ο γαλλικός CAC 40 γνωρίζει «άλμα» κοντά στο 1% και διαμορφώνεται στις 7.374,50 μονάδες, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX καταγράφει άνοδο 0,52% στις 15.587 μονάδες.

Παράλληλα, ο ιταλικός FTSE MIB διαμορφώνεται 0,93% υψηλότερα στις 27.792,13 μονάδες, με τον ισπανικό IBEX 35 να κερδίζει 0,57% φθάνοντας στις 9.347,60 μονάδες.

Στην Τουρκία, ο δείκτης Borsa Istanbul 100 έφθασε να κερδίζει 7,5% λίγο μετά την εκκίνηση των συναλλαγών, «σκαρφαλώνοντας» στα υψηλότερα επίπεδα από τις 26 Ιανουαρίου. Τα διήμερα κέρδη της ανέρχονται σε 17% και πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο από το 2002. Αυτά, μετά τη «βουτιά» στον απόηχο του φονικού σεισμού και χάρη στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για να στηρίξει την αγορά.

Η μετοχή της Standard Chartered βρέθηκε να σημειώνει ράλι της τάξης του 4% ενδοσυνεδριακά, μετά την ανακοίνωση προγράμματος επαναγοράς μετοχών ύψους 1 δισ. δολ., αλλά και «άλμα» 28% στα κέρδη δ' τριμήνου και 18% για ολόκληρο το 2022.

Μένοντας στο «μέτωπο» των επιχειρήσεων, η Commerzbank ανακοίνωσε καθαρά κέρδη δ' τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες, μετά την αύξηση των εσόδων της από τους τόκους.

Σε ό,τι αφορά το νούμερο ένα θέμα που απαχολεί τις αγορές το τελευταίο διάστημα, αυτό των επιτοκίων, η επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ απέστειλε, χθες, νέο μήνυμα υπέρ της συνέχισης των αυξήσεων.

Μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η ίδια υπογράμμισε πως δεδομένου του ότι οι πληθωριστικές πιέσεις στην Ευρωζώνη είναι υψηλές, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια της με στόχο να κάμψει την υποκείμενη δυναμική των τιμών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρηματιστήριο: Οι αναμενόμενες διορθωτικές κινήσεις με στόχο τα υψηλότερα επίπεδα

Απογοητευτικό το 2022 για τη Nestle: Κάτω από τις προβλέψεις καθαρά κέρδη και πωλήσεις

«Υψηλές πτήσεις» για την Airbus το 2022: «Άλμα» 13% για τα έσοδα - Στα 58,8 δισ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider