Χρηματιστήριο: Σε «κίνδυνο» οι 1.100 μονάδες την Τετάρτη, με... εισαγόμενες ανησυχίες

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Σε «κίνδυνο» οι 1.100 μονάδες την Τετάρτη, με... εισαγόμενες ανησυχίες
Απώλειες άνω του 1% στην ελληνική αγορά, με περιορισμένο τζίρο και ισχυρή πτώση στις τραπεζικές μετοχές.

Τελευταία ενημέρωση: 13:52

Έντονη πτώση καταγράφει την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, «ανοίγοντας» τις απώλειες που έγραφε στο άνοιγμα της συνεδρίασης και υποχωρώντας προς τα επίπεδα των 1.100 μονάδες.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι στραμμένο στην ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) και στη δημοσίευση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής της Fed, ώστε να φανούν οι διαθέσεις των αξιωματούχων της τράπεζας για το εάν θα συνεχίσουν την πολιτική αύξηση των βασικών επιτοκίων για να μειώσουν τον πληθωρισμό στην αμερικανική οικονομία.

Στα του ελληνικού ενδιαφέροντος, αναμένονται οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων, με την Ideal να αναφέρει πως εμφάνισε αύξηση 48% στα καθαρά κέρδη της για το σύνολο του 2022.

Ακόμα, γίνεται «ταμείο» για τις αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με τον εξωδικαστικό μηχανισμό, όπως ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Η εικόνα στη Λεωφόρο Αθηνών

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών πέφτει 1,41% στις 1.105,93 μονάδες και ο τζίρος φτάνει τα 50 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακά, ο ΓΔ έχει υψηλό στις 1.121,83 μονάδες και χαμηλό στις 1.105,81 μονάδες.

O Large Cap διολισθαίνει 1,58% στις 2.690,94 μονάδες, ο Mid Cap πέφτει 1,09% στις 1.626,04 μονάδες και ο δείκτης των τραπεζών χάνει 3,12% στις 890,83 μονάδες.

Στην κίνηση των μετοχών, απώλειες 2,6% καταγράφει η Eurobank, πτώση 2,5 η Τράπεζα Πειραιώς και υποχώρηση 2,32% η μετοχή της Alpha Bank.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΑΒΑΞ: Ανοδικά μεγέθη, ισχυρό ανεκτέλεστο και στο «βάθος» μέρισμα – Η στρατηγική για Παραχωρήσεις, Κατασκευές και ο δανεισμός

gazzetta
gazzetta reader insider insider