Ανοδικά η Wall Street με focus στα θετικά μάκρο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοδικά η Wall Street με focus στα θετικά μάκρο
Διευρύνουν τα κέρδη που κατοχύρωσαν χθες, οι δείκτες της Wall Street, οδεύοντας προς ένα θετικό κλείσιμο της εβδομάδας. 

Διευρύνουν τα κέρδη που κατοχύρωσαν χθες, οι δείκτες της Wall Street, οδεύοντας προς ένα θετικό κλείσιμο της εβδομάδας.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 135 μονάδες ή 0,41% στις 33.138,22 μονάδες, με τον S&P 500 να καταβάλλει ισχυρές προσπάθειες προκειμένου να σπάσει το πτωτικό σερί των τριών τελευταίων εβδομάδων και να διαμορφώνεται σήμερα 0,81% υψηλότερα, στις 4.013,73μονάδες.

Την ίδια ώρα, ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει άνοδο 1,06% φθάνοντας στις 11.584,56 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας, οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου εξασφαλίζουν θετικό πρόσημο.

Οι αποδόσεις του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησαν, προσωρινά, κάτω από το 4%.

Οι επενδυτές εξακολουθούν να αξιολογούν τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τη νομισματική πολιτική της Fed, καθώς επεξεργάζονται τα μηνύματα που εκπέμπονται από την Κεντρική Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, βάζοντας στο «μικροσκόπιο» τα μακροοικονομικά στοιχεία.

Στο «μέτωπο» των μάκρο, σε τροχιά ανάπτυξης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων βρέθηκαν οι ΗΠΑ για τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τον τελικό σύνθετο δείκτη PMI για την αμερικανική οικονομία που καταρτίζει η S&P Global, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 50,1 μονάδες έναντι 20,5 μονάδων στην προκαταρκτική μέτρηση της εταιρείας για τον Φεβρουάριο.

Παράλληλα, ενισχύθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, η δραστηριότητα στον κλάδο υπηρεσιών στις ΗΠΑ, σε μια ακόμα ένδειξη ανθεκτικότητας της αμερικανικής οικονομίας παρά τον υψηλό πληθωρισμό. Συγκεκριμένα, ο δείκτης υπηρεσιών του ISM μειώθηκε οριακά στις 55,1 μονάδες τον Φεβρουάριο, από τις 55,2 μονάδες τον Ιανουάριο, δείχνοντας ότι ο τομέας των υπηρεσιών των ΗΠΑ συνέχισε να επεκτείνεται τον Φεβρουάριο, καθώς διαμορφώθηκε πολύ υψηλότερα από τις 50 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, οι αξιωματούχοι της Federal Reserve προειδοποιούν ότι τα πρόσφατα στοιχεία για τις πληθωριστικές πιέσεις στις ΗΠΑ και την ανθεκτικότητα της αγοράς εργασίας, θα μπορούσαν να ωθήσουν την Ομοσπονδιακή Τράπεζα σε περισσότερες αυξήσεις των επιτοκίων.

Συγκεκριμένα, ο αξιωματούχος της Fed Κρίστοφερ Γουόλερ προκρίνει έως και δύο νέες αυξήσεις των επιτοκίων, άποψη που βρίσκει σύμφωνο τον επικεφαλής της Fed της Ατλάντα, Ράφαελ Μπότσιτς.

«Υπάρχει περίπτωση να πρέπει να πάμε πιο ψηλά. Οι θέσεις εργασίας παραμένουν περισσότερες από ό,τι περιμέναμε. Ο πληθωρισμός παρουσιάζεται επίμονος και σε υψηλά επίπεδα. Οι καταναλωτικές δαπάνες είναι ισχυρές. Η αγορά εργασίας είναι "καυτή"» τόνισε ο Μπότσιτς.

Παράλληλα, η πρόεδρος της Fed της Βοστώνης, Σούζαν Κόλινς, δήλωσε ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πρέπει να συνεχίσουν να αυξάνουν τα επιτόκια για να θέσουν υπό έλεγχο τον πληθωρισμό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Για «τέλεια καταιγίδα» ύφεσης, κρίσης χρέους και πληθωρισμού προειδοποιεί ο Ρουμπινί

ΕΚΤ: Πιθανό σενάριο τα επιτόκια στο 4%, λέει ο Βουνς - «Πονοκέφαλος» ο δομικός πληθωρισμός

gazzetta
gazzetta reader insider insider