Χάνει το θετικό momentum η Wall Street - Οριακές διακυμάνσεις στο ταμπλό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χάνει το θετικό momentum η Wall Street - Οριακές διακυμάνσεις στο ταμπλό
Χάνεται το θετικό momentum στο ταμπλό της Wall Street, καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στα νέα μακροοικονομικά στοιχεία, αλλά και στην ομιλία του επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, που αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

(UPD 10:32) Χάνεται το θετικό momentum στο ταμπλό της Wall Street, καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στα νέα μακροοικονομικά στοιχεία, αλλά και στην ομιλία του επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, που αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Οι δείκτες καταβάλλουν προσπάθειες να διευρύνουν τα σημαντικά κέρδη της περασμένης Παρασκευής και καθώς η προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκε με θετικό πρόσημο. Συγκεκριμένα, σε επίπεδο εβδομάδας, ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 1,7%, με τον S&P 500 να κερδίζει 1,9% και τον Nasdaq να γνωρίζει «άλμα» 2,6%.

Σχετικά με τις κινήσεις των δεικτών σήμερα, ο Dow Jones σημειώνει πλέον οριακές κινήσεις στα επίπεδα των 33.393 μονάδων μετά το «άλμα» των 181 μονάδων που σημείωσε νωρίτερα, ενώ ο S&P 500 κινείται μεταξύ θετικού και αρνητικού εδάφους κοντά στις 4.047,80 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,11% στις 11.678,36 μονάδες.

Ο κλάδος της Τεχνολογίας, πάντως, φαίνεται να βρίσκει κάποια στήριξη, με τη μετοχή της Apple να ηγείται των κερδών, σημειώνοντας άνοδο 2%, μετά τη σύσταση «Buy» της Goldman Sachs.

Την περασμένη εβδομάδα, οι αποδόσεις των δεκαετών αμερικανικών ομολόγων διαμορφώθηκαν πάνω από το ψυχολογικό όριο του 4%, ενισχύοντας τις ανησυχίες των επενδυτών, καθώς μία τέτοια εξέλιξη σημαίνει την αύξηση του κόστους δανεισμού και θα μπορούσε να αποδυναμώσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Σήμερα, οι αποδόσεις του 10ετούς έπεσαν 4 μονάδες βάσης, κοντά στο 3,93%.

Αναφορικά με τις εξελίξεις - καταλύτες για την τρέχουσα εβδομάδα, ο επικεφαλής της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ αναμένεται να καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου, με τις αγορές να βρίσκονται εν αναμονή για τα μηνύματα που θα εκπέμψει σχετικά με τον πληθωρισμό και τη νομισματική πολιτική της Federal Reserve.

Αυτό, καθώς οι αξιωματούχοι της Fed σπεύδουν, τελευταία, να υπενθυμίζουν με κάθε ευκαιρία την ανάγκη για νέες αυξήσεις επιτοκίων.

Επίσης, την Παρασκευή αναμένεται να έλθει στη δημοσιότητα και η έκθεση για την πορεία της απασχόλησης στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, μετά τα στοιχεία του Ιανουαρίου που έδειξαν ότι δημιουρήθηκαν 517.000 νέες θέσεις εργασίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι 4 κρίσιμοι «σταθμοί» για τη Wall Street στις επόμενες 13 ημέρες διαπραγματεύσεων

gazzetta
gazzetta reader insider insider