Wall Street: «Μάχη» για το πρόσημο εν αναμονή των εταιρικών αποτελεσμάτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: «Μάχη» για το πρόσημο εν αναμονή των εταιρικών αποτελεσμάτων
Ήπιες διακυμάνσεις κι έντονη επιφυλακτικότητα στη συνεδρίαση της αμερικανικής αγοράς.

Τελευταία ενημέρωση 22.27

Ήπιες διακυμάνσεις κι έντονη επιφυλακτικότητα καταγράφονται στη συνεδρίαση της Δευτέρας στην αμερικανική αγορά, καθώς οι επενδυτές αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τον νέο γύρο των ανακοινώσεων των επιδόσεων των εισηγμένων για το πρώτο τρίμηνο του έτους, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό θα δώσουν μία ικανοποιητική εικόνα για τις επιπτώσεις που προκαλούν οι διαδοχικές αυξήσεις επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed).

Πιο αναλυτικά, μετά από διαδοχικές εναλλαγές προσήμων ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει κέρδη 0,2% στις 33.952 μονάδες, όπως και ο διευρυμένος S&P 500 ο οποίος ενισχύεται κατά 0,22% στις 4.146 μονάδες. Παρόμοια εικόνα και για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος κερδίζει 0,18% στις 12.145 μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, οι δείκτες της Wall Street έκλεισαν στα «πράσινα», καθώς ο Dow Jones βίωσε την τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα ανόδου με κέρδη 1,19%. Ο S&P 500 και ο Nasdaq, εν τω μεταξύ, είχαν την τέταρτη εβδομάδα κερδών κατά τις τελευταίες πέντε με άνοδο 0,79% και 0,29% αντίστοιχα.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, απώλειες 4% και για την Alphabet, στον απόηχο της είδησης πως η Samsung θα αντικαταστήσει την Google ως προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης στα κινητά της τηλέφωνα με το Bing της Microsoft.

Στον αντίποδα, κέρδη σχεδόν 3% σημειώνει η μετοχή της Charles Schwab, καθώς το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα ξεπέρασε τις προσδοκίες των οικονομολόγων στα προσαρμοσμένα κέρδη α' τριμήνου, παρά τις ανησυχίες πως η εταιρεία ενδέχεται να έχει την ίδια τύχη με τις Silicon Valley Bank και Signature Bank.

Σημειώνεται πως εντός της εβδομάδας θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τριμήνου οι τράπεζες Bank of America, Goldman Sachs και Morgan Stanley αλλά και οι Netflix, Tesla και IBM.

Μάκρο

Σε θετικό έδαφος για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2022 πέρασε η μεταποιητική δραστηριότητα στη Νέας Υόρκης, σύμφωνα με μέτρηση της Federal Reserve.

Ειδικότερα, ο δείκτης Empire State Manufacturing Survey σημείωσε «άλμα» 35 μονάδων και διαμορφώθηκε στο 10,8. Οι οικονομολόγοι σε έρευνα του τον Dow Jones ανέμεναν μία μέτρηση κοντά στο -15.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Starship: Έτοιμο για εκτόξευση το διαστημόπλοιο της SpaceX - «Απαισιόδοξος» ο Έλον Μασκ

Porsche: Σημαντική αύξηση πωλήσεων το πρώτο τρίμηνο του 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider