Διευρύνονται οι απώλειες στην Wall Street - «Βουτιά» 27% για την First Republic

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διευρύνονται οι απώλειες στην Wall Street - «Βουτιά» 27% για την First Republic
Σε αρνητικό έδαφος η αμερικανική αγορά ενώ συνεχίζεται ο νέος γύρος ανακοινώσεων των εισηγμένων.

Τελευταία ενημέρωση 22.01

Σε αρνητικό έδαφος διαπραγματεύονται την Τρίτη οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ο νέος γύρος ανακοινώσεων των εισηγμένων για τις επιδόσεις τους στο πρώτο τρίμηνο του 2023, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής, προσπαθώντας να αξιολογήσουν τις επιπτώσεις των διαδοχικών αυξήσεων των επιτοκίων στην κερδοφορία των κολοσσών της αμερικανικής οικονομίας.

Αναλυτικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 332 μονάδες ή 0,98% στις 33.543 μονάδες, όπως και ο διευρυμένος S&P 500, ο οποίος χάνει 1,44% και βρίσκεται στις 4.077 μονάδες. Ισχυρότερες πιέσεις για μία ακόμα συνεδρίαση δέχεται και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, ο οποίος σημειώνει απώλειες 1,73% στις 11.829 μονάδες.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, «βουτιά» άνω του 27% σημειώνει η μετοχή της περιφερειακής τράπεζας First Republic Bank, η οποία είδε τις καταθέσεις της να μειώνονται κατά 40% στα 104,5 δισ. δολάρια. Εντός του 2023, ο τίτλος της First Republic έχει χάσει άνω του 90% της αξίας του.

Σε αρνητικό έδαφος με πτώση 8% διαπραγματεύεται και η μετοχή της UPS, καθώς η εταιρεία μεταφορών έχασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για το α' τρίμηνο, ενώ απώλειες 1% σημειώνει και η μετοχή της Dow Inc. παρά την αύξηση των πωλήσεων στο α' τρίμηνο.

Στον αντίποδα, κέρδη περίπου 1% σημειώνει η μετοχή της PepsiCo, καθώς τα έσοδα και τα κέρδη για το α' τρίμηνο κινήθηκαν πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Σημειώνεται πως μετά τη λήξη της συνεδρίασης αναμένονται οι ανακοινώσεις των Microsoft και Alphabet για τις επιδόσεις στο α' τρίμηνο, με τη μετοχή της μητρικής της Google να υποχωρεί κατά περίπου 0,5%.

Μάκρο

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων εννέα μηνών υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, στη σκιά πιο απαισιόδοξων εκτιμήσεων για τις προοπτικές της οικονομίας.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης του Conference Board σημείωσε πτώση τον Απρίλιο φθάνοντας στο 101,3, από το 104 που βρισκόταν τον Μάρτιο. Ωστόσο, ο δείκτης για τις τρέχουσες συνθήκες ενισχύθηκε στο 151,1.

Ταυτόχρονα, μικρή αύξηση κατέγραψαν οι τιμές πώλησης κατοικιών στις ΗΠΑ για τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τρίτη η αρμόδια ομοσπονδιακή αρχή στέγασης της χώρας (FHFA). Οι τιμές παρουσίασαν μηνιαία άνοδο 0,5$% έναντι αύξησης 0,1% που είχαν καταγράψει τον Ιανουάριο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια συρρίκνωση 0,1%.

Εξάλλου, ο δείκτης για τις τιμές κατοικιών της S&P CoreLogic τον Φεβρουάριο σημείωσε άνοδο 0,06% έναντι συρρίκνωσης 0,43% τον Ιανουάριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια πτώση 0,40%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

McDonald's: Οι ακριβότερες τιμές δεν αποθάρρυναν τους πελάτες - Κοντά στα 6 δισ. δολάρια τα έσοδα του α' τριμήνου

Dow: Ξεπέρασε τις προβλέψεις σε κέρδη και έσοδα παρά τη «βουτιά» του όγκου πωλήσεων

Διευρυμένες οι ζημίες για την Spotify στο α' τρίμηνο - Αύξηση ενεργών συνδρομητών κατά 22%

gazzetta
gazzetta reader insider insider