Μεικτά πρόσημα στη Wall Street: Οι φόβοι για την First Republic «επισκίασαν» τα κέρδη των Big Tech

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεικτά πρόσημα στη Wall Street: Οι φόβοι για την First Republic «επισκίασαν» τα κέρδη των Big Tech
Οι ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με την First Republic υπερίσχυσαν του ενθουσιασμού τους γύρω από τα κέρδη των Big Tech.

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street την Τετάρτη, καθώς οι ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με την First Republic Βank υπερίσχυσαν του ενθουσιασμού τους γύρω από τα κέρδη των Big Tech.

Ο δείκτης blue-chip υποχώρησε 280 μονάδες, ή 0,8%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε 0,47% στις 11.854 μονάδες. Ωστόσο, ο Dow Jones διολίσθησε 0,68% στις 33.301 μονάδες και ο S&P 500 απώλεσε 0,38% στις 4.055 μονάδες.

Παράλληλα, η First Republic Bank βούτηξε σχεδόν 30%, επεκτείνοντας τις απώλειες μετά την πτώση σχεδόν 50% την Τρίτη. Η περιφερειακή τράπεζα δήλωσε ότι οι καταθέσεις της μειώθηκαν κατά 40% στα 104,5 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο, αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες για την υγεία του τραπεζικού συστήματος των ΗΠΑ που προκλήθηανε αρχικά από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank τον περασμένο μήνα. Μάλιστα, το Bloomberg ανέφερε ότι οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να υποβαθμίσουν τις αξιολογήσεις τους για την First Republic, κάτι που θα μπορούσε να εμποδίσει την ικανότητά της να δανείζεται από την Fed.

Στον αντίποδα, η Microsoft σκαρφάλωσε περισσότερο από 7% για να διαπραγματευτεί στο υψηλότερο επίπεδό της εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, αφού ξεπέρασε τις προβλέψεις για τα εταιρικά της αποτελέσματα στο α' τρίμηνο. Η εταιρεία είδε ένα μεγάλο άλμα στα έσοδα από το επιχειρηματικό τμήμα του Intelligent Cloud. Ταυτόχρονα, η Amazon σημείωσε άνοδο άνω του 2%, καθώς ορισμένοι αναλυτές εξέφρασαν την ελπίδα ότι η επιχείρηση cloud του τεχνολογικού «γίγαντα» θα μπορούσε επίσης να παρουσιάσει ισχυρή αύξηση εσόδων.

Η μετοχή της Alphabet αποδυναμώθηκε 0,13% αν και δημοσίευσε κέρδη καλύτερα από τα αναμενόμενα, αλλά τα έσοδά της αυξήθηκαν μόλις 3% σε σχέση με πριν από ένα χρόνο. Ωστόσο, ο Technology Select Sector SPDR Fund (XLK) ισχυροποιήθηκε 1,3% καθώς οι επενδυτές είναι αισιόδοξοι από τις ανακοινώσεις κερδών των Big Tech. Η Meta ενισχύθηκε ,8% πριν την τα εταιρικά της αποτελέσματα που θα γίνουν γνωστά μετά το «καμπανάκι» της Wall Street. Παράλληλα, η τριμηνιαία έκθεση της Amazon αναμένεται μετά το «κουδούνι» της Πέμπτης.

Μάκρο

Σημαντική κάμψη εμφάνισε στις ΗΠΑ το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου για τα αγαθά κατά τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας. Το έλλειμμα διαμορφώθηκε στο 084,6 δισ. δολάρια έναντι 91,6 δισ. δολαρίων τον Φεβρουάριο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στα 90 δισ. δολάρια.

Εμπορεύματα

Μικρές απώλειες κατέγραψε για την Τετάρτη ο χρυσός, με το πολύτιμο μέταλλο να κλείνει τη συνεδρίαση κάτω από τα επίπεδα των 2.000 δολαρίων εν μέσω επιφυλακτικού κλίματος στις διεθνείς αγορές. Τα συμβόλαια του χρυσού, παράδοσης Ιουνίου, διολίσθησαν 0,4% ή 8,5 δολάρια στα 1.996 δολάρια ανά ουγγιά. Το ασήμι παράδοσης Μαΐου υποχώρησε 0,1% στα 24,88 δολάρια η ουγγιά. Ο χαλκός παράδοσης Ιουλίου, διαμορφώθηκε στα 3,86 δολάρια η λίβρα σημειώνοντας απώλειες 0,1%. Το παλλάδιο παράδοσης Ιουνίου ενισχύθηκε 1,9% και έκλεισε στα 1.508,40 δολάρια η ουγγιά, όπως και το συμβόλαιο Ιουλίου για την πλατίνα, που κέρδισε 0,7%, στα 1.106 δολάρια η ουγγιά.

Μεγάλες απώλειες κατέγραψαν για την Τετάρτη οι τιμές του πετρελαίου, παρά τα στοιχεία για τα αποθεματικά των ΗΠΑ καθώς εντείνονται οι ανησυχίες των επενδυτών για συνέχιση στη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής των ισχυρών κεντρικών τραπεζών που θα μπορούσαν να φέρουν πιο κοντά το ενδεχόμενο μιας οικονομικής ύφεσης. Τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Ιουνίου, έχασαν 2,77 δολάρια ή 3,6% φτάνοντας τα 74.30 δολάρια ανά βαρέλι. Τα συμβόλαια του Βrent, παράδοσης Ιουλίου, έπεσαν 3,08 δολάρια ή 3,81% τα 77.69 δολάρια ανά βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Δημοσιονομικές» πιέσεις στις ευρωαγορές για την Τετάρτη

Η ανησυχία για τις τράπεζες στις ΗΠΑ φέρνει σημαντικά κέρδη στο bitcoin 

Goldman: Τα ισχυρά εταιρικά κέρδη στην Κίνα θα δώσουν νέα πνοή στις μετοχές

gazzetta
gazzetta reader insider insider