Χρυσός: Το ισχυρό δολάριο έφερε την πτώση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Το ισχυρό δολάριο έφερε την πτώση
Ο χρυσός κέρδισε μετά τα στοιχεία που έδειξαν άλμα στις εβδομαδιαίες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας και τη μικρότερη ετήσια αύξηση στις τιμές παραγωγού τον περασμένο μήνα για πάνω από δύο χρόνια.

Ο χρυσός υποχώρησε την Πέμπτη, καθώς το δολάριο σημείωσε άνοδο και αντιστάθμισε την υποστήριξη για το μέταλλο από τους παρατεταμένους οικονομικούς κινδύνους, ενώ οι επενδυτές αφομοίωσαν τον αντίκτυπο των αδύναμων στοιχείων στις προοπτικές των επιτοκίων των κεντρικών τραπεζών.

Ο χρυσός κέρδισε μετά τα στοιχεία που έδειξαν άλμα στις εβδομαδιαίες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας και τη μικρότερη ετήσια αύξηση στις τιμές παραγωγού τον περασμένο μήνα για πάνω από δύο χρόνια.

Ωστόσο, το μέταλλο εγκατέλειψε σύντομα αυτά τα κέρδη καθώς το δολάριο ανέβηκε, καθιστώντας τον χρυσό πιο ακριβό για τους ξένους αγοραστές.

Η τραπεζική αναταραχή με την PacWest έχει προκαλέσει κάποια ζήτηση για το δολάριο, δήλωσε στο Reuters ο Jim Wyckoff, ανώτερος αναλυτής της Kitco Metals.

Οι επενδυτές έκαναν επίσης απολογισμό των σχολίων του επικεφαλής της Fed της Minneapolis Neel Kashkari ότι θα είναι απαραίτητη μια εκτεταμένη περίοδος υψηλών επιτοκίων εάν ο πληθωρισμός παρέμενε πεισματικά υψηλός.

Αν και αυτό επιβαρύνει το συναίσθημα για τον χρυσό «σε κάποιο βαθμό, το πολύτιμο μέταλλο παραμένει στο κανάλι ανοδικής τάσης που καθιερώθηκε τον Νοέμβριο», δήλωσε ο Alexander Zumpfe, έμπορος πολύτιμων μετάλλων στην Heraeus.

Την Τετάρτη, τα στοιχεία έδειξαν ότι η ετήσια αύξηση των τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ επιβραδύνθηκε κάτω από το 5% τον Απρίλιο για πρώτη φορά σε δύο χρόνια, αλλά παρέμεινε πολύ πάνω από τον στόχο του 2% της Fed.

Ο χρυσός στην αγορά σποτ υποχώρησε 0,8% στα 2.013,84 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 0,8% στα 2.020,50 δολάρια.

Σε άλλα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 4,9% στα 24,18 δολάρια ανά ουγγιά, η πλατίνα υποχώρησε 2% στα 1.091,86 δολάρια και το παλλάδιο έχασε 3,4% στα 1.551,96 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΤτΕ: Κρίσιμη η προσήλωση στις συνετές οικονομικές πολιτικές – Σε καλύτερη θέση οι τράπεζες σήμερα για να απορροφήσουν κλυδωνισμούς

Κασκάρι (Fed): Πολύ υψηλός ο πληθωρισμός

Νέα προειδοποίηση Λαγκάρντ (ΕΚΤ) για τον πληθωρισμό: Η μάχη δεν έχει τελειώσει

gazzetta
gazzetta reader insider insider