Στα «πράσινα» οι ευρωαγορές, αναμένοντας τις αποφάσεις για τα επιτόκια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα «πράσινα» οι ευρωαγορές, αναμένοντας τις αποφάσεις για τα επιτόκια
Σε θετικό έδαφος τερμάτισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν όψει των συνεδριάσεων των Κεντρικών Τραπεζών τόσο στην Ευρώπη, όσο και στις ΗΠΑ. 

Σε θετικό έδαφος τερμάτισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν όψει των συνεδριάσεων των Κεντρικών Τραπεζών τόσο στην Ευρώπη, όσο και στις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,14% στις 460 μονάδες, με τον κλάδο του αυτοκινήτου να ηγείται της ανόδου, κερδίζοντας 1,3%.

Την ίδια ώρα, οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου δέχθηκαν πιέσεις, εστη σκιά της «βουτιά» κοντά στο 3% που σημείωσε η τιμή του αργού Brent.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 διαμορφώθηκε 0,04% υψηλότερα στις 7.565 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,52% φθάνοντας στις 7.250 μονάδες και ο DAX στη Φρανκφούρτη κέρδισε 0,86% στις 16.086 μονάδες.

Ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε 0,83% πάνω στις 27.388 μονάδες, με τον ισπανικό IBEX 35 να γνωρίζει άνοδο 0,39% στις 9.345 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, η μετοχή της UBS έκλεισε με κέρδη της τάξεως του 1%, μετά την ανακοίνωση της ολοκλήρωσης της εξαγοράς της Credit Suisse, της μεγαλύτερης τραπεζικής συμφωνίας μετά την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση του 2008 που θα δημιουργήσει μια ελβετική τράπεζα με ισολογισμό 1,6 τρισ. δολαρίων.

Οι επενδυτές, στις 13 - 14 Ιουνίου, αναμένουν τη νέα απόφαση της Fed για τη νομισματική πολιτική της, αισιοδοξώντας ότι θα «παρακάμψει» μία αύξηση επιτοκίων αυτόν τον μήνα. Πάντως, η αγορά περιμένει από την Fed εκ νέου δέσμευση για επαναφορά του πληθωρισμού στον στόχο του 2%, αλλά και ότι θα επιστρέψει στις αυξήσεις των επιτοκίων, τον Ιούλιο. Αυτό, καθώς η Κεντρική Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει προχωρήσει σε δέκα αυξήσεις επιτοκίων τους τελευταίους μήνες.

Στις 15 Ιουνίου, συνεδριάζει εν τω μεταξύ και η ΕΚΤ, με τους επενδυτές να «βλέπουν» νέα αύξηση των επιτοκίων, βάσει και των μηνυμάτων που έχουν αποστείλει οι αξιωματούχοι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ύφεση στην Ευρωζώνη και αναχρηματοδότηση χρέους στις ΗΠΑ βαθαίνουν την αβεβαιότητα για τα επιτόκια Fed και ΕΚΤ

Τι έπεται για τον S&P 500 μετά την bull market; «Διαφωνία» Morgan Stanley - Goldman Sachs

Κορυφαία επιλογή της Morgan Stanley οι ελληνικές τράπεζες - Ξεχωρίζει Πειραιώς - Eurobank

gazzetta
gazzetta reader insider insider