Χωρίς κατεύθυνση η Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χωρίς κατεύθυνση η Wall Street
Ο Dow Jones ενισχύεται 0,22% στις 33.801 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει 0,11% στις 4.343 μονάδες και ο Nasdaq υποχωρεί 0,64% στις 13.405 μονάδες.

Τελευταία ενημέρωση 22:19

Οριακές διακυμάνσεις καταγράφονται στη Wall Street τη Δευτέρα, με τους επενδυτές να ελπίζουν σε ένα ράλι την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου ώστε να μην «χαθεί» ο μήνας.

Από το επενδυτικό «μικροσκόπιο» δεν θα μπορούσε φυσικά να απουσιάζει το 24ωρο «πραξικόπημα» του Πριγκόζιν της Wagner στη Ρωσία που ενίσχυσε τις αβεβαιότητες σχετικά με τις γεωπολιτικές εντάσεις, ενώ παράλληλα οι traders εξετάζουν το εάν οι κεντρικές τράπεζες διεθνώς θα ωθήσουν τις παγκόσμιες οικονομίες σε ύφεση με επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,22% στις 33.801 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει 0,11% στις 4.343 μονάδες και ο Nasdaq υποχωρεί 0,64% στις 13.405 μονάδες. Το ράλι της αγοράς εξανεμίστηκε την περασμένη εβδομάδα, η οποία αποτέλεσε τη χειρότερη από τον Μάρτιο και την κατάρρευση της SVB, η οποία πυροδότησε την τραπεζική κρίση στις ΗΠΑ. Ο Nasdaq έχασε ένα σερί 8 «πράσινων» εβδομάδων, ενώ ο S&P 500 αποχαιρέτησε πέντε διαδοχικές εβδομάδες κερδών.

Πάντως, οι 3 κύριοι χρηματιστηριακοί δείκτες είναι ακόμη σε καλό δρόμο για να κλείσουν με θετικό πρόσημο το πρώτο εξάμηνο του έτους. Ο Nasdaq Composite έχει σημειώσει άνοδο σχεδόν 29% από την αρχή του 2023 μέχρι σήμερα, ενώ ο S&P 500 έχει ενισχυθεί πάνω από 13%. Τέλος, ο Dow Jones έχει δει τα κέρδη να αυξάνονται λιγότερο από 2%.

Η τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου θα είναι πλούσια και στα επιχειρηματικά μεγέθη, με τα αποτελέσματα της Nike να βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας την προσεχή Πέμπτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Mainichi: Η εφημερίδα που φυτεύεται, επιστρέφοντας οφέλη στο περιβάλλον

ΗΠΑ σε Ρωσία: Η Ουάσινγκτον δεν είχε καμία εμπλοκή στην ανταρσία της Wagner

Wagner: Η Κίνα απέναντι σε έναν αποδυναμωμένο Πούτιν - Πρώτη δημόσια εμφάνιση του Ρώσου προέδρου

gazzetta
gazzetta reader insider insider