Πέμπτη συνεχόμενη κερδοφόρα εβδομάδα για το πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πέμπτη συνεχόμενη κερδοφόρα εβδομάδα για το πετρέλαιο
Το πετρέλαιο την Παρασκευή επισφράγισε την πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών, εν μέσω φόβων για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

Το πετρέλαιο την Παρασκευή επισφράγισε την πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών, εν μέσω φόβων για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας καθώς τίθενται σε ισχύ οι περικοπές της προσφοράς από τους μεγάλους παραγωγούς.

Το αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate παράδοσης Σεπτεμβρίου διαμορφώθηκε στα 80,58 δολάρια το βαρέλι, ενισχυμένο κατά 49 σεντς στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, για πρώτη φορά από τον Απρίλιο, ενώ κατέγραψε εβδομαδιαία άνοδο 4,6%.

Το αργό Brent παράδοσης Σεπτεμβρίου, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, κέρδισε 0,9% έκλεισε στα 84,99 δολάρια το βαρέλι στην ICE Futures Europe, με εβδομαδιαία άνοδο 4,8%. Το Brent παράδοσης Οκτωβρίου, το συμβόλαιο με τις περισσότερες συναλλαγές, διαμορφώθηκε στα 84,41 δολάρια το βαρέλι.

Η βενζίνη παράδοσης Αυγούστου, σημείωσε άνοδο 0,2% και έκλεισε στα 2,956 δολάρια το γαλόνι, σημειώνοντας εβδομαδιαία άνοδο 5,5% για να τερματίσει στο υψηλότερο επίπεδο από τις 27 Οκτωβρίου. Το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Αυγούστου ενισχύθηκε 1,4% στα 2,9568 δολάρια το γαλόνι με εβδομαδιαία κέρδη 7,8%.

Τέλος, το φυσικό αέριο παράδοσης Σεπτεμβρίου ισχυροποιήθηκε 1,7% στα 2,638 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, περιορίζοντας τις εβδομαδιαίες απώλειές του στο 2,6%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μασκ: Σε νέο υψηλό οι μηνιαίοι χρήστες του «X»

Ανοδικό κλείσιμο για τον χρυσό σε μια εβδομάδα απωλειών

Ερντογάν: Θα επιταχύνουμε τα αμυντικά μας προγράμματα – Έως τέλος του 2023 η παρθενική πτήση του Kaan

gazzetta
gazzetta reader insider insider