Χρυσός: Ελαφριά υποχώρηση για 3η σερί ημέρα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Ελαφριά υποχώρηση για 3η σερί ημέρα
Το πολύτιμο μέταλλο υποχώρησε για τρίτη ημέρα υπό την πίεση των υψηλότερων αποδόσεων των ομολόγων και του σταθερότερου δολαρίου τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Ελαφρώς χαμηλότερα έκλεισαν οι τιμές του χρυσού την Πέμπτη, αφού τα στοιχεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ τον Ιούλιο ήρθαν σε γενικές γραμμές όπως αναμενόταν, αλλά το πολύτιμο μέταλλο υποχώρησε για τρίτη ημέρα υπό την πίεση των υψηλότερων αποδόσεων των ομολόγων και του σταθερότερου δολαρίου τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Τα συμβόλαια χρυσού παράδοσης Δεκεμβρίου έχασαν 1,70 δολάρια, αφήνοντάς τα σχεδόν σταθερά στα 1.948,90 δολάρια ανά ουγγιά στην Comex.

Το ασήμι παράδοσης Σεπτεμβρίου κέρδισε 9 σεντς, ή 0,4%, για να διαμορφωθεί στα 22,82 δολάρια ανά ουγγιά.

Οι τιμές του παλλαδίου παράδοσης Σεπτεμβρίου αυξήθηκαν κατά 74 δολάρια ή 6%, για να λήξουν στα 1.305,50 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πλατίνας παράδοσης Οκτωβρίου αυξήθηκαν κατά 22,15% ή 22,10 δολάρια για να κλείσει στα 914,80 δολάρια ανά ουγγιά.

Τα συμβόλαια χαλκού παράδοσης Σεπτεμβρίου έχασαν 2 σεντς ή 0,5%, για να διαμορφωθούν στα 3,77 δολάρια ανά λίβρα.

Οι τιμές του χρυσού αρχικά ενισχύθηκαν μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, αλλά τα κέρδη εξαφανίστηκαν καθώς οι μεγάλοι χρηματιστηριακοί δείκτες εκτινάχθηκαν με τον βιομηχανικό Dow Jones να ανέρχεται πάνω από 400 μονάδες στις πρωινές συναλλαγές πριν υποχωρήσει στη συνέχεια.

«Μπορεί να υπάρχει μια κορύφωση του δολαρίου, αλλά ο χρυσός δεν θα εκτιναχθεί εάν η Wall Street συνεχίσει να αγοράζει μετοχές», δήλωσε στο Marketwatch ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς στον OANDA.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αύξηση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ

Ευρωαγορές: Κέρδη με «καύσιμο» από αποτελέσματα και αμερικάνικο πληθωρισμό

ΗΠΑ: «Τσίμπησε» ο πληθωρισμός του Ιουλίου, αλλά έμεινε κάτω από τις εκτιμήσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider