Στο «κόκκινο» έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο «κόκκινο» έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Με αρνητικά πρόσημα έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το βλέμμα στις κεντρικές τράπεζες και τις αυξήσεις των επιτοκίων. 

Με αρνητικά πρόσημα έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το βλέμμα στις κεντρικές τράπεζες και τις αυξήσεις των επιτοκίων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,9%, ενώ ο Euro Stoxx 50 έχασε 0,99%.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε 1,57%, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε πτώση 1,1% και ο DAX στη Φρανκφούρτη ολοκλήρωσε στο -0,86%.

Ο ισπανικός IBEX 35 κατέγραψε απώλειες 0,87%, ενώ ο ιταλικός δείκτης είναι κλειστός λόγω αργίας.

Η μετοχή της βρετανικής Marks & Spencer έκλεισε με άνοδο 7,5%, καθώς η εταιρεία λιανικών πωλήσεων αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις για την κερδοφορία σε ένα μη προγραμματισμένο update. Οι πωλήσεις τροφίμων κυριάρχησαν τις πρώτες 19 εβδομάδες του έτους, με αύξηση πάνω από 11%, ενώ οι πωλήσεις ειδών ένδυσης και σπιτιού αυξήθηκαν άνω του 6%.

Εξακολουθούν να υπάρχουν «σημαντικές αβεβαιότητες» σχετικά με τις οικονομικές προοπτικές, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, ωστόσο αναμένει αύξηση κερδών για το έτος καθώς τα ενδιάμεσα αποτελέσματα δείχνουν «σημαντική βελτίωση» σε σύγκριση με προηγούμενες προσδοκίες.

Επίσης στη Βρετανία, το ποσοστό ανεργίας τον Ιούλιο αυξήθηκε απρόσμενα στο 4,2% από 4% τον Ιούνιο.

Παράλληλα, βελτίωση εμφάνισαν οι οικονομικές προοπτικές της Γερμανίας τον Αύγουστο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες και υποδηλώνοντας μείωση της πίεσης στη δραστηριότητα, καθώς ο πληθωρισμός υποχωρεί και τα επιτόκια αυξάνονται αργά.

Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας αύξησε τα επιτόκια κατά 350 μονάδες βάσης στο 12% σε έκτακτη συνεδρίασή της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider