Wall Street: Κυριάρχησε το κόκκινο, υπό το βάρος των τραπεζών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Κυριάρχησε το κόκκινο, υπό το βάρος των τραπεζών
Το κόκκινο χρώμα επικράτησε στο ταμπλό της Wall Street, καθώς το αμερικανικό χρηματιστήριο δεν μπόρεσε να διατηρήσει το θετικό momentum της προηγούμενης συνεδρίασης. 

Το κόκκινο χρώμα επικράτησε στο ταμπλό της Wall Street, καθώς το αμερικανικό χρηματιστήριο δεν μπόρεσε να διατηρήσει το θετικό momentum της προηγούμενης συνεδρίασης, υποκύπτοντας στις τραπεζικές πιέσεις.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε 174 μονάδες ή 0,51% στις 34.288 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διαμορφώθηκε 0,28% χαμηλότερα στις 4.387 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κινήθηκε 0,06% πάνω στις 13.505 μονάδες.

Σημειωτέον ότι τη Δευτέρα ο S&P και ο Nasdaq έβαλαν τέλος στο τετραήμερο πτωτικό σερί. Μάλιστα, ο Nasdaq κατέγραψε τη μεγαλύτερη άνοδο του Αυγούστου. Και αυτά, παρά το «άλμα» των αποδόσεων των 10ετών ομολόγων στα υψηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2007.

Εν τω μεταξύ, σήμερα, η μετοχή της Nvidia έχασε άνω του 2%, μετά το χθεσινό ράλι της τάξεως του 8%, εν αναμονή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της την Τετάρτη.

Επίσης, η μετοχή της Microsoft έκλεισε με οριακή πτώση, μετά την πρόταση εξαγοράς της Activision Blizzard που υπέβαλε ο τεχνολογικός «κολοσσός».

Την ίδια ώρα, η μετοχή της Macy's έχασε 13%, μετά τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε, ενώ η μετοχή της Lowe’s γνώρισε άνοδο άνω του 3%, παρά τα κατώτερα των εκτιμήσεων μεγέθη β' τριμήνου.

Η μετοχή της Zoom Video κατέγραψε απώλειες 2%, παρά τα αυξημένα κέρδη που ανακοίνωσε η εταιρεία τηλεδιασκέψεων.

Σε μία δυσμενή εξέλιξη, ο οίκος S&P Global Ratings υποβάθμισε πέντε αμερικανικές τράπεζες κατά μία βαθμίδα και όρισε αρνητικό outlook για πολλές άλλες.

Αυτό, μόλις δύο εβδομάδες αφότου η Moody's αναστάτωσε τις χρηματοπιστωτικές αγορές ανακοινώνοντας παρόμοιες υποβαθμίσεις και δήλωσε ότι επανεξετάζει τις αξιολογήσεις της πιστοληπτικής ικανότητας μεγαλύτερων τραπεζών.

Να σημειωθεί, παράλληλα, ότι την Πέμπτη ξεκινά το συμπόσιο της Federal Reserve στο Jackson Hole και οι επενδυτές θα αναζητήσουν ενδείξεις για τα σχέδια της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ όσον αφορά στην επιτοκιακή πολιτική της.

Με βάση τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed που ήλθαν την προηγούμενη εβδομάδα στη δημοσιότητα, οι αξιωματούχοι της Fed προσανατολίζονται προς περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων, στην προσπάθειά τους να αναχαιτίσουν τον πληθωρισμό.

Στο «μέτωπο» των μάκρο, στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών διαμορφώθηκαν οι πωλήσεις των κατοικιών στις ΗΠΑ, με φόντο τα υψηλότερα επιτόκια των στεγαστικών δανείων αλλά και τις ελλείψεις στην προσφορά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε ανοδική τροχιά οι ευρωπαϊκές αγορές - Κέρδη 8% για τη γαλλική Ubisoft

Χρηματιστήριο: Back to back κέρδη και επιστροφή πάνω από τις 1.300 μονάδες

Τριήμερο ανοδικό σερί για τον χρυσό

gazzetta
gazzetta reader insider insider