Στα «πράσινα» οι ευρωαγορές για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα «πράσινα» οι ευρωαγορές για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση
Το επενδυτικό ενδιαφέρον να παραμένει στις ανακοινώσεις των εισηγμένων για τις επιδόσεις τους στο β' τρίμηνο

Σε θετικό έδαφος ολοκληρώθηκαν οι συνεδριάσεις της Τετάρτης στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να παραμένει στις ανακοινώσεις των εισηγμένων για τις επιδόσεις τους στο β' τρίμηνο του έτους, ενώ στο κάδρο παραμένουν και οι κινήσεις των Κεντρικών Τραπεζών αναφορικά με τη νομισματική τους πολιτική.

Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έκλεισε στις 453,45 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,39%, με τον κλάδο των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας να κερδίζει 1,1%, ενώ αντίστοιχο ποσοστό έχασε ο πετρελαϊκός τομέας. Ο δείκτης Eurostoxx 50 διαμορφώθηκε στις 4.267,64 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη 0,17%.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 15.728 μονάδες με άνοδο 0,15%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε οριακά κατά 0,08% στις 7.246 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 κατέγραψε άνοδο 0,68% στις 7.320 μονάδες, ενώ στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, ο ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο κέρδισε 0,24% στις 28.233 μονάδες. Τέλος, στην Ισπανία ο δείκτης IBEX 35 διαμορφώθηκε στις 9.318 μονάδες, καταγράφοντας μικρά κέρδη 0,05%.

PMI: Περαιτέρω επιδείνωση σε Ευρωζώνη τον Αύγουστο

Περαιτέρω επιδείνωση εμφάνισε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Αύγουστο, καθώς η ύφεση διευρύνθηκε από τον μεταποιητικό στον κλάδο των υπηρεσιών.

Ειδικότερα, ο σύνθετος PMI της Ευρωζώνης υποχώρησε σε χαμηλό 33 μηνών στις 47 μονάδες από τις 48,6 τον Ιούλιο, παραμένοντας κάτω από τις 50 μονάδες αλλά και χαμηλότερα από τις προσδοκίες των οικονομολόγων για μικρή βελτίωση στις 48,8 μονάδες. Μάλιστα, αν εξαιρεθούν οι μήνες της πανδημίας, πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2013.

Η δραστηριότητα στις υπηρεσίες μειώθηκε σε χαμηλό 30 μηνών, στις 48,3 μονάδες, καταγράφοντας πτώση για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο. Παράλληλα, η μεταποίηση εμφάνισε ελαφριά άνοδο, φθάνοντας σε υψηλό τριών μηνών, ωστόσο εξακολουθεί να βρίσκεται σε συρρίκνωση, στις 43,7 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Βουτιά» 14% για τις τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Foot Locker: Πτώση πωλήσεων, «κόβει» το outlook για δεύτερη φορά φέτος

gazzetta
gazzetta reader insider insider