Wall Street: Ο Αύγουστος ήταν ο χειρότερος μήνας του 2023 για τον Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Ο Αύγουστος ήταν ο χειρότερος μήνας του 2023 για τον Nasdaq
Ένα θετικό σερί στα τέλη Αυγούστου -που για τους S&P 500 και Dow έφτασε τις 4 συνεχείς ημέρες ανόδου- βοήθησε τους δείκτης να «ψαλιδίσουν» τις απώλειες του μήνα.

Μικρά κέρδη απέσπασε σήμερα ο Nasdaq, ωστόσο δεν κατάφερε να «ανατρέψει» τη χειρότερη μηνιαία επίδοση για το 2023.

Ο τεχνολογικός δείκτης έκλεισε στο +0,11% και τις 14.034 μονάδες. Πτωτικά κινήθηκαν οι Dow Jones και S&P 500 με τον πρώτο να χάνει 168 μονάδες, κλείνοντας στις 34.721 μονάδες και τον δεύτερο να χάνει 0,16% στις 4.507 μονάδες.

Ένα θετικό σερί στα τέλη Αυγούστου -που για τους S&P 500 και Dow έφτασε τις 4 συνεχείς ημέρες ανόδου- βοήθησε τους δείκτης να «ψαλιδίσουν» τις απώλειες του μήνα. Έτσι ο ευρύτερος δείκτης υποχώρησε 1,77%, ενώ ο Nasdaq απώλεσε το 2,17% της αξίας του. Πτώση 2,36% «χρεώθηκε» ο Dow Jones.

Η προσοχή των traders σήμερα στράφηκε στα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό. Ο δείκτης τιμών της προσωπικής δαπάνης καταναλωτής (PCE) -ο προτιμώμενος δείκτης της Fed για τον πληθωρισμό -διαμορφώθηκε τον προηγούμενο μήνα στο 3,3%, σημειώνοντας αύξηση σε σύγκριση με το 3% του Ιουνίου.

Νέα και από το μέτωπο της απασχόλησης, καθώς το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας κινήθηκαν σε χαμηλά τεσσάρων την εβδομάδα που τελείωσε στις 26 Αυγούστου. Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 4.000 σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, και διαμορφώθηκαν στις 228.000.

Με ενδιαφέρον αναμένονται πλέον τα αυριανά στοιχεία για τις θέσεις απασχόλησης στο δευτερογενή και τριτογενή τομέα των ΗΠΑ. Οικονομολόγοι που ρωτήθηκαν από το πρακτορείο Dow Jones, προβλέπουν προσθήκη 170.000 θέσεων.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, στα 8,60 δισ. δολάρια διαμορφώθηκαν τα έσοδα της Salesforce για το β' τρίμηνο του έτους, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η εταιρεία κατασκευής λογισμικού με βάση το cloud. Αναλυτικότερα, τα έσοδα της αμερικανικής εταιρείας ήταν αυξημένα κατά 11% σε ετήσια βάση, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 8,53 δισ. δολάρια. H μετοχή της εταιρείας κατέγραψε άνοδο σχεδόν 3%, περιορίζοντας ελαφρώς τις απώλειες του Dow Jones.

Αφού έβαλε σε αναμονή τις χρηματιστηριακές φιλοδοξίες της πέρυσι, η εταιρεία διανομής ειδών μαναβικής και άλλων τροφίμων Instacart κατέθεσε την Παρασκευή τα χαρτιά της για αρχική δημόσια προσφορά (IPO). Σχεδιάζει να εισαχθεί στον Nasdaq υπό το σύμβολο CART.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider