Wall Street: Ανοδικές κινήσεις μετά τα νέα για τον πληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Ανοδικές κινήσεις μετά τα νέα για τον πληθωρισμό
Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες της Wall Street την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές αναλύουν τα σημερινά σημαντικά στοιχεία για τον πληθωρισμό

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες της Wall Street την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές αναλύουν τα σημερινά σημαντικά στοιχεία για τον πληθωρισμό, προσβλέποντας στο θετικό κλείσιμο ενός ασταθούς μήνα, με τον S&P 500 να στοχεύει στον τέταρτο σερί κερδοφόρο μήνα.

H Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, η οποία παρακολουθεί στενά τον πληθωρισμό, ανακοίνωσε την Παρασκευή την αύξηση του «αγαπημένου» της δείκτη, εκείνου των προσωπικών δαπανών κατανάλωσης για τον Ιούλιο. Ο PCE (personal consumption expenditures) αυξήθηκε κατά 0,2% τον Ιούλιο, όσο υπολόγιζαν οι εκτιμήσεις, ενώ διατηρήθηκε στο 2,5% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, παραμένοντας στα ίδια ακριβώς επίπεδα με τον Ιούνιο, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Dow Jones.

Η Fed παρακολουθεί στενά αυτή τη μέτρηση, και θα μπορούσε ακόμη να επηρεάσει την απόφαση σχετικά με τη μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, την πρώτη της σε περισσότερα από τέσσερα χρόνια.

Στο ταμπλό σήμερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει κέρδη 0,23% και ανέρχεται στις 41.431 μονάδες. Αντίστοιχα, ο διευρυμένος S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 0,66% στις 5.628 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,93% στις 17.688 μονάδες.

Οι βασικοί δείκτες υπέστησαν απότομο sell-off στις αρχές Αυγούστου, με τον S&P 500 να χάνει έως και 7,3% πριν ανακάμψει. Ο Dow και ο Nasdaq σημείωσαν απώλειες έως και 5,4% και 10,7%, αντίστοιχα.

Στα επιχειρηματικά νέα, η Alibaba ολοκλήρωσε μια τριετή διαδικασία «διόρθωσης», έπειτα από πρόστιμο ύψους 18,23 δισ. γουάν Κίνας (2,6 δισ. δολαρίων) που της είχε επιβληθεί το 2021, με την κατηγορία ότι εφαρμόζει μονοπωλιακές πρακτικές. Η διαδικασία της συμμόρφωσης παρακολουθήθηκε στενά η Κρατική Διοίκηση για τη Ρύθμιση της Αγοράς της Κίνας (SAMR), η οποία ανέφερε σε ανακοίνωση την Παρασκευή ότι έχουν επιτευχθεί «καλά αποτελέσματα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Alibaba: Ολοκλήρωσε τριετή διαδικασία συμμόρφωσης με αντιμονοπωλιακούς κανόνες

Cushman & Wakefield: Στα 800 εκατ. ευρώ οι επενδύσεις σε επαγγελματικά ακίνητα το α' εξάμηνο

Κάμαλα Χάρις: Ο Τραμπ «δίχασε το έθνος» - Υπερασπίστηκε τις προτάσεις της

gazzetta
gazzetta reader insider insider