Ομόλογα: Συνεχίζουν στα πολυετή υψηλά οι αποδόσεις στις ΗΠΑ, με του 10ετούς κοντά στο 5%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ομόλογα: Συνεχίζουν στα πολυετή υψηλά οι αποδόσεις στις ΗΠΑ, με του 10ετούς κοντά στο 5%
Συνεχίζουν τις υψηλές «πτήσεις» οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων γνωρίζοντας σήμερα νέα άνοδο, καθώς οι επενδυτές περιμένουν τις νέες δηλώσεις από τον επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ, παραμένοντας ανήσυχοι για το μέλλον των επιτοκίων.

Συνεχίζουν τις υψηλές «πτήσεις» οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων γνωρίζοντας σήμερα νέα άνοδο, καθώς οι επενδυτές περιμένουν τις νέες δηλώσεις από τον επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ, παραμένοντας ανήσυχοι για το μέλλον των επιτοκίων, όπως επίσης και για τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Καθώς η γεωπολιτική αβεβαιότητα αυξάνεται στη σκιά της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, το θέμα της επιτοκιακής πολιτικής επανέρχεται στο προσκήνιο, εν αναμονή της σημερινής ομιλίας του Πάουελ.

Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου «σκαρφαλώνει» στο 4,96%, πλησιάζοντας το 5%, για πρώτη φορά από το 2007.

Αλλά και η απόδοση του 2ετούς ομολόγου «εκτοξεύεται» στο 5,2%, ήτοι σε επίπεδα που είχε να αγγίξει από το 2006, ενώ η απόδοση του 5ετούς ομολόγου ενισχύεται στο 4,97%.

Οι δηλώσεις του Πάουελ αναμένεται να είναι στο ίδιο κλίμα με τα σχόλια άλλων αξιωματούχων της Fed που σπεύδουν να διαμηνύουν ότι τα επιτόκια πιθανότατα θα παραμείνουν υψηλά για περισσότερο από ό,τι αναμενόταν. Οι επενδυτές αναζητούν, επίσης, ενδείξεις για το εάν η Κεντρική Τράπεζα θα αυξήσει ξανά τα επιτόκια, ερώτημα που έχει καλλιεργήσει αβεβαιότητα τις τελευταίες εβδομάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στο κόκκινο οι ευρωαγορές, με φόντο την κρίση στη Μέση Ανατολή

Λεπτές ισορροπίες στο Χρηματιστήριο με το βλέμμα στα ομόλογα

Citi: Επενδυτική βαθμίδα για την Ελλάδα από τη Standard & Poor's την Παρασκευή

gazzetta
gazzetta reader insider insider