Ευρωαγορές: Τέλος στο 5ήμερο πτωτικό σερί, κόντρα στις τραπεζικές πιέσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Τέλος στο 5ήμερο πτωτικό σερί, κόντρα στις τραπεζικές πιέσεις
Με θετικά πρόσημα τερμάτισαν στην πλειοψηφία τους τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Με θετικά πρόσημα τερμάτισαν στην πλειοψηφία τους τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η προσοχή των επενδυτών στράφηκε στα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα και μάκρο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε 0,4% υψηλότερα στις 435 μονάδες, βάζοντας τέλος στο πενθήμερο πτωτικό σερί που προηγήθηκε στη σκιά των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή.

Όσον αφορά στους επιμέρους δείκτες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,2% στις 7.389 μονάδες, ενώ ο CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,6% στις 6.893 μονάδες και ο DAX στη Φρανκφούρτη κατέγραψε κέρδη 0,5% στις 14.879 μονάδες.

Την ίδια ώρα, ο ιταλικός FTSE MIB διαμορφώθηκε 0,05% υψηλότερα στις 27.572 μονάδες, με τον ισπανικό IBEX 35 να χάνει 0,2% φθάνοντας στις 8.975 μονάδες.

Υπό πίεση βρέθηκαν οι τράπεζες υποχωρώντας κατά 1%, μετά τη «βουτιά» 7% που γνώρισε η μετοχή της Barclays στον απόηχο των αποτελεσμάτων γ' τριμήνου.

Εν τω μεταξύ, η μετοχή της Hermes βρέθηκε να κερδίζει άνω του 3%, μετά την άνοδο 16% στις πωλήσεις γ'τριμήνου.

Ακόμα, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη αλλά και τα έσοδα της Spotify στο γ' τρίμηνο.

Στο «μέτωπο» των μάκρο, «αρνητική στροφή» πήρε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη, τον Οκτώβριο, πυροδοτώντας την ανησυχία ότι η οικονομία του μπλοκ μπορεί να διολισθήσει σε ύφεση.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI της S&P Global υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τριών τελευταίων ετών τον Οκτώβριο, στις 46,5 μονάδες από τις 47,2 μονάδες του Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Καμπανάκι» Goldman Sachs: Η άνοδος των ομολογιακών αποδόσεων στις ΗΠΑ «απειλεί» τις ευρωπαϊκές μετοχές

Λαγκάρντ: «Πονοκέφαλος» η αδυναμία συμφωνίας για νέους δημοσιονομικούς κανόνες - Ανάγκη για ενιαία στάση στο μεσανατολικό

ΕΚΤ: Πιέσεις για συρρίκνωση του χαρτοφυλακίου ομολόγων ύψους 1,7 τρισ. ευρώ - Πηγή αγωνίας το PEPP

gazzetta
gazzetta reader insider insider