Wall Street: Με μεικτά πρόσημα αλλά καθ’ οδόν να κλείσει θετικά το μήνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Με μεικτά πρόσημα αλλά καθ’ οδόν να κλείσει θετικά το μήνα
Έχασαν δυναμική οι δείκτες μετά το θετικό άνοιγμα με τους επενδυτές να αναλύουν τα στοιχεία από τον PCE, τον «αγαπημένο» δείκτη της Fed.

Τελευταία ενημέρωση: 18:59

Έχασαν δυναμική οι δείκτες στην Wall Street μετά το θετικό άνοιγμα καθώς οι επενδυτές αναλύουν τα στοιχεία από τον «αγαπημένο» δείκτη της Fed και σημαντικό για την μέτρηση του πληθωρισμού, ο οποίος ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των οικονομολόγων.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE), επιβράδυνε 2,8% σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο και 0,4% σε σχέση με τον Δεκέμβριο, ευθυγραμμιζόμενος με τις προβλέψεις των αναλυτών, αποτυπώνοντας παράλληλα την κάμψη των πιέσεων στην αμερικανική οικονομία.

Σε άλλα σημαντικά μάκρο στοιχεία, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 13.000, περισσότερο από τις προβλέψεις, φτάνοντας τις 215.000 την εβδομάδα που τελείωσε στις 24 Φεβρουαρίου. Οι αναλυτές που πήραν μέρος σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal, είχαν προβλέψει πως οι νέες αιτήσεις θα έφταναν τις 210.000.

Σε αυτό το πλαίσιο ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,19% και ενισχύεται στις 38.876 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει οριακά κέρδη 0,06% στις 5.072 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq βρίσκεται στο +0,27% και διαμορφώνεται στα επίπεδα των 15.990 μονάδων.

Ωστόσο, ο Φεβρουάριος αναμένεται να προσθέσει έναν ακόμα θετικό μήνα και στους τρεις δείκτες. Ο Nasdaq ηγείται των κερδών με 5,2%, ο S&P 500 έχει πραγματοποιήσει άλμα 4,6%, ενώ ο Dow βρίσκεται στο +2,1%, γεγονός που θα καταγράψει το πρώτο τετραμηνιαίο θετικό σερί για τον δείκτη από τον Μάιο 2021.

«Τα σημερινά στοιχεία είναι ένας αναστεναγμός ανακούφισης για τους «ταύρους», οι οποίοι ανησυχούσαν ότι ο πληθωρισμός επρόκειτο να επιταχυνθεί εκ νέου και να αναγκάσει τη Fed να αναβάλει τις αυξήσεις επιτοκίων για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα - ή ακόμα χειρότερα, να αρχίσει να αυξάνει ξανά τα επιτόκια», δήλωσε ο Chris Zaccarelli της Independent Advisor Alliance. «Τουλάχιστον για σήμερα, θα πρέπει να είναι όλα να κινούνται θετικά και οι αγοραστές θα πρέπει να επανεμφανιστούν» τόνισε.

Στο ταμπλό η μετοχή της cloud-computing εταιρείας Snowflake συνεχίζει στα ίδια αρνητικά επίπεδα με χθες -όπου υποχώρησε κατά 23%- καταγράφοντας απώλειες σχεδόν 19%, μετά τα απογοητευτικό guidance που ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο αλλά και την γνωστοποίηση πως ο CEO Frank Slootman θα παραιτηθεί.

Στον αντίποδα, η μετοχή της εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης C3.ai κερδίζει πάνω από 23% μετά την ανακοίνωση ισχυρής κερδοφορίας.

Οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων των εταιρειών θα συνεχίσουν να καταφθάνουν την Πέμπτη, από εταιρείες όπως Best Buy, Hewlett Packard Enterprises και Bath & Body Works.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider