Νέα κέρδη στην Wall Street μετά το ράλι της Παρασκευής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα κέρδη στην Wall Street μετά το ράλι της Παρασκευής
Ενισχύεται το ανοδικό momentum στην αμερικανική αγορά.

Τελευταία ενημέρωση 21.38

Σε θετικό έδαφος διαπραγματεύονται στη συνεδρίαση της Δευτέρας οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, χτίζοντας ακόμα περισσότερο στα κέρδη που αποκόμισαν την Παρασκευή, όταν τα νεότερα στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ αναπτέρωσαν τις ελπίδες των επενδυτών για μία πρώτη μείωση των επιτοκίων της Fed κατά την προσεχή συνεδρίαση του Ιουνίου.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 171 μονάδων ή 0,44% και διαμορφώνεται στα επίπεδα των 38.846 μονάδων, όπως και ο διευρυμένος S&P 500, ο οποίος ενισχύεται κατά 0,80% στις 5.168 μονάδες. Παρόμοια εικόνα και για τον τεχνολογικό κλάδο, με τον δείκτης Nasdaq να βρίσκεται στις 16.296 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,87%.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, κέρδη άνω του 4,5% σημειώνει ο τίτλος της Micron, μετά την αναβάθμιση των προοπτικών της μετοχής από την Baird, ενώ αργότερα μέσα στην εβδομάδα αναμένονται οι ανακοινώσεις των Disney και Uber για τις επιδόσεις τους στο α' τρίμηνο.

Κέρδη άνω του 1% και για τον τίτλο της Berkshire Hathaway, μετά το άλμα 39% στα λειτουργικά κέρδη σε ετήσια βάση κατά το α' τρίμηνο.

Στον αντίποδα, απώλειες άνω του 9% σημειώνει η μετοχή της Spirit Airlines, καθώς η αεροπορική ανέφερε ζημιές 1,46 δολαρίων/μετοχή για το α' τρίμηνο.

Σημειώνεται πως την Παρασκευή είδε το φως της δημοσιότητας η νεότερη έκθεση του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ, η οποία ίσως αποδειχθεί κρίσιμη για την επερχόμενη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, καθώς οι προσλήψεις αυξήθηκαν κατά μόλις 175.000 τον Απρίλιο, στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών, κατευνάζοντας τις ανησυχίες για μια «υπερθερμασμένη οικονομία».

Το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 3,9%, από 3,8%, σημειώνοντας τον 27ο συνεχόμενο μήνα που διατηρείται κάτω από το 4% - η τελευταία φορά που συνέβη ήταν τη δεκαετία του 1960 - και έναντι των προσδοκιών που το ήθελαν να παραμένει σταθερό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: «Έσπασε» το πτωτικό σερί με φόντο την διαταγή εκκένωσης της Ράφα

Μπάρκιν (Fed): Έχουμε την πολυτέλεια να είμαστε υπομονετικοί μέχρι να μειωθεί ο πληθωρισμός

ΗΠΑ: Πρόστιμο 1.000 δολαρίων για 10η φορά στον Τραμπ για περιφρόνηση του δικαστηρίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider