Wall Street: Ο Dow Jones απέτυχε να κάνει το «πράσινο» 9x9 - Ράλι 74,4% για GameStop

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Ο Dow Jones απέτυχε να κάνει το «πράσινο» 9x9 - Ράλι 74,4% για GameStop
Ο Dow Jones υποχώρησε 0,21% στις 39.431 μονάδες, αποχαιρετώντας το κερδοφόρο 8 στα 8, ενώ ο S&P 500 υποχώρησε οριακά 0,02% στις 5.221 μονάδες και ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,29% στις 16.388 μονάδες.

μεικτά πρόσημα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Δευτέρας στην Wall Street, καθώς οι επενδυτές διατηρούν στάση αναμονής ενόψει των στοιχείων για τον αμερικανικό πληθωρισμό που σε μεγάλο βαθμό θα επηρεάσουν τα επόμενα βήματα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) και το χρονοδιάγραμμα μείωσης των επιτοκίων της.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,21% στις 39.431 μονάδες, αποχαιρετώντας το κερδοφόρο 8 στα 8, ενώ ο S&P 500 υποχώρησε οριακά 0,02% στις 5.221 μονάδες και ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,29% στις 16.388 μονάδες. Ο Dow προέρχεται από την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοσή του για το 2024, σημειώνοντας άνοδο άνω του 2%, ενώ S&P 500 και Nasdaq κέρδισαν περισσότερο από 1% σε επίπεδο εβδομάδας.

Μια έρευνα της Fed στη Νέα Υόρκη έδειξε ότι οι καταναλωτές προσδοκίες για αυξήσεις τιμών τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα ενισχύθηκαν και σε ετήσια βάση, διαμορφώθηκαν στο 3,3%, ενώ σε επίπεδο πενταετίας ανήλθαν στο 2,8%. Η έκθεση του δείκτη τιμών καταναλωτή του Απριλίου είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη. Οι οικονομολόγοι αναμένουν αύξηση 0,4% σε μηνιαία βάση και 3,4% σε ετήσια βάση, σύμφωνα παράγοντες της αμερικανικής αγοράς. Ο δείκτης τιμών παραγωγού, που θα δει το φως της δημοσιότητας την Τρίτη, αναμένεται να αυξηθεί 0,3% τον περασμένο μήνα.

Στα ταμπλό, η μετοχή της GameStop έκλεισε στο +74,4% με το ξέφρενο ράλι να οφείλεται στην επανεμφάνιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του χρήστη «Roaring Kitty», κατά κόσμο Κιθ Γκιλ (και στο Reddit ως "DeepFuckingValue"), ο οποίος ανάρτησε το σκίτσο ενός gamer που σκύβει στην καρέκλα του μετά από τρίχρονη απουσία.

Ο Γκιλ, άλλοτε υπάλληλος μάρκετινγκ της Massachusetts Mutual Life Insurance, είχε γίνει διάσημος την περίοδο 2020 - 21 όταν μέσω βίντεο στο Youtube και αναρτήσεων στο Reddit παρότρυνε μικροεπενδυτές να τοποθετηθούν σε βαριά σορταρισμένες μετοχές εταιρειών που βρίσκονταν στο χείλος της χρεοκοπίας με αποτέλεσμα μεταξύ άλλων το ιστορικό short squeeze που είχε γίνει στη GameStop. Βέβαια, οι σορτάκηδες που στοιχημάτισαν εναντίον της GameStop είναι αντιμέτωποι με χασούρα άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, αφού η τιμή της μετοχής της επιχείρησης σχεδόν τριπλασιάστηκε αυτόν τον μήνα, ενώ τη Δευτέρα άγγιξε μέχρι το +119%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κέρδη για το πετρέλαιο υπό τον... φόβο του OPEC

Απώλειες 1% για τον χρυσό πριν τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές μετά τα ιστορικά υψηλά

gazzetta
gazzetta reader insider insider