Wall Street: Νέο ιστορικό ρεκόρ για S&P 500 - Nasdaq με τα «φτερά» της Nvidia

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Νέο ιστορικό ρεκόρ για S&P 500 - Nasdaq με τα «φτερά» της Nvidia
Στα πράσινα και οι 3 δείκτες - Φρέσκο υψηλό για S&P 500 και Nasdaq. Ράλι για Nvidia με κεφαλαιοποίηση άνω των 3 τρισ. δολ. και «ασημένιο» παγκοσμίως.

Ο S&P 500 και ο Nasdaq σκαρφάλωσαν σε νέο υψηλό ιστορικό την Τετάρτη στην Wall Street, καθώς η Nvidia με άλμα +5,16% οδήγησε τις μεγάλες τεχνολογικές μετοχές σε ράλι σε συνδυασμό με τα ελαφρώς αδύναμα στοιχεία της αγοράς εργασίας που έδωσαν στους επενδυτές την ελπίδα ότι η Fed θα μπορούσε να μειώσει τα επιτόκιά της κάποια στιγμή εντός του 2024.

Ειδικότερα, ο Dow Jones κέρδισε 0,35% στις 38.807 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε 1,18% στις 5.354 μονάδες και ο Nasdaq ισχυροποιήθηκε 1,96% στις 17.187 μονάδες. Μετά από δύο υποτονικές εβδομάδες, ο S&P 500 πάτησε φρέσκο ρεκόρ όλων των εποχών μετά από τις 21 Μαΐου και ετησίως καταγράφει άνοδο περίπου 12%.

Η Nvidia ξεπέρασε την Apple και έφτασε τα 3 τρισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση και έγινε η 2η πολυτιμότερη εισηγμένη χρηματιστηριακή εταιρεία στον κόσμο, καθώς αναδεικνύεται ως ο κύριος αποδέκτης κερδών από την «έκρηξη» με την τεχνητή νοημοσύνη. Η μετοχή της Nvidia έχει σημειώσει άνοδο πάνω από 24% από τότε που η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη πρώτου τριμήνου τον Μάιο, ενώ εκτιμάται πως το μερίδιό την στην αγορά ΑΙ ανέρχεται σε 80%.

Παράλληλα, τα στοιχεία από τον αμερικανικό ιδιωτικό τομέα έδειξαν ότι οι προσλήψεις επιβραδύνθηκαν στις 152.000 θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα, πολύ κάτω από τις προβλέψεις, γεγονός που αποτελεί σημάδι αδυναμίας στην αγορά εργασίας με τους επενδυτές να ελπίζουν ότι θα δώσει στην Fed αρκετή εμπιστοσύνη ώστε να προχωρήσει σε περικοπή του κόστους δανεισμού.

«Βλέπουμε τον S&P 500 να φτάνει τις 5.500 μονάδες μέχρι το τέλος του έτους εν μέσω περικοπών επιτοκίων της Fed, ισχυρής αύξησης κερδών και της τάσης ανάπτυξης που προκαλεί η τεχνητή νοημοσύνη», έγραψε σε σημείωμα την Τετάρτη η Διευθύντρια Επενδύσεων της UBS Global Wealth Management, Σολίτα Μαρσέλι, προσθέτοντας ότι ότι η Fed θα προχωρήσει σε 2 μειώσεις επιτοκίων φέτος και θα δημιουργηθεί «ένα υγιές σκηνικό για τις μετοχές».

Μαζί με την Nvidia, άλλες μετοχές τεχνολογίας ηγήθηκαν των κερδών της Τετάρτης. Η Hewlett Packard Enterprise ανέβηκε πάνω από 12% μετά τα έσοδα του δεύτερου τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street. Η CrowdStrike σημείωσε άλμα 11% με κέρδη και guidance καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Πάντως, ορισμένοι επενδυτές ανησυχούν ότι τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν μια ευρύτερη επιβράδυνση στην οικονομία των ΗΠΑ και να αντισταθμίσουν την επίδραση του χαμηλότερου κόστους δανεισμού. Η έκθεση για τις θέσεις εργασίας της Παρασκευής θα είναι τα πιο σημαντικά στοιχεία της εβδομάδας για τις αγορές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: Γκάζωσαν στο κλείσιμο λόγω PMI - Άλμα 8% της ASML

Κέρδη για τον χρυσό με ώθηση από μάκρο και ομόλογα

Rebound για το πετρέλαιο μετά τα χαμηλά 4 μηνών

gazzetta
gazzetta reader insider insider