Άνοδος για το πετρέλαιο - Ολοταχώς για κερδοφόρα εβδομάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδος για το πετρέλαιο - Ολοταχώς για κερδοφόρα εβδομάδα
Κέρδη κατέγραψε το πετρέλαιο την Πέμπτη καθώς τα αμερικανικά αποθέματα αργού και βενζίνης μειώθηκαν για πρώτη φορά εδώ και εβδομάδες.

Κέρδη κατέγραψε το πετρέλαιο την Πέμπτη καθώς τα αμερικανικά αποθέματα αργού και βενζίνης μειώθηκαν για πρώτη φορά εδώ και εβδομάδες, φανερώνοντας άνοδο της ζήτησης. Ειδικότερα, το αμερικανικό αργό WTI παράδοσης Ιουλίου ενισχύθηκε 0,74% στα 82,17 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent παράδοσης Αυγούστου σημείωσε άνοδο 0,75% και έκλεισε στα 85,71 δολάρια το βαρέλι.

Σε επίπεδο εβδομάδας το WTI των ΗΠΑ έχει σημειώσει άνοδο 4,8% μέχρι στιγμής ενώ από την αρχή της χρονιάς έχει ενισχυθεί κατά 14,6%. Από την πλευρά του το Brent κερδίζει 3,8% μέχρι στιγμής ενώ από την αρχή της χρονιάς έχει ενισχυθεί κατά 11,2%. Τα αμερικανικά αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 2,5 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα.

Παράλληλα, τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 2,3 εκατ. βαρέλια, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση κατά 620.000 βαρέλια. Και τα διυλισμένα αποθέματα, στα οποία περιλαμβάνεται το ντίζελ, μειώθηκαν κατά 1,7 εκατ. βαρέλια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση κατά 261.000 βαρέλια. Το αργό έχει αποδειχθεί ανθεκτικό με την ανοδική δυναμική να ενισχύεται, δήλωσε ο Ryan McKay, ανώτερος στρατηγικός αναλυτής εμπορευμάτων στην TD Securities. Ωστόσο, προειδοποίησε ότι το ράλι μπορεί να εξασθενίσει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Υπό μερικό έλεγχο οι πυρκαγιές στην Αττική

Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 4,3 εκατ. ευρώ

Σε υψηλό 2 εβδομάδων χρυσός και ασήμι

gazzetta
gazzetta reader insider insider