Σε υψηλό 2 εβδομάδων χρυσός και ασήμι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλό 2 εβδομάδων χρυσός και ασήμι
Στην υψηλότερη τιμή των τελευταίων δύο εβδομάδων βρέθηκαν την Πέμπτη τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το χρυσό και το ασήμι.

Στην υψηλότερη τιμή των τελευταίων δύο εβδομάδων βρέθηκαν την Πέμπτη τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το χρυσό και το ασήμι, καθώς τα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ (αιτήσεις ανεργίας, ενάρξεις κατοικιών) αυξάνουν τη προοπτική για δύο μειώσεις επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) αργότερα μέσα στο 2024.

Ειδικότερα, τα συμβόλαια παραδόσεως Αυγούστου του χρυσού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκαν στα 2.369 δολάρια ανά ουγγιά, καταγράφοντας άνοδο κατά 22,10 δολάρια ή 0,9%.

Το ασήμι παράδοσης Ιουλίου πρόσθεσε 1,26 δολάρια ή σχεδόν 4,4% και ανήλθε στα 30,82 δολάρια ανά ουγγιά.

«Παρ'όλο που οι αξιωματούχοι της Fed κλίνουν προς μία μόνο περικοπή στα επιτόκια, οι εκτιμήσεις της αγοράς κάνουν λόγο για δύο, λόγω της επιβράδυνσης του πληθωρισμού και της πορείας της οικονομίας που δείχνει να «ψύχεται», δήλωσε ο Joseph Dahrieh, διευθύνων σύμβουλος της Tickmill.

Προσθέτει ακόμη ότι «οι εν λόγω παράγοντες, κρατούν τους επενδυτές σε εγρήγορση, οι οποίοι περιμένουν ακόμη πιο οριστικές ενδείξεις από τις επερχόμενες οικονομικές εκθέσεις».

Σε ένα οικονομικό κλίμα με χαμηλότερα επιτόκια, τα πολύτιμα μέταλλα όπως ο χρυσός και το ασήμι τείνουν να προσελκύουν περισσότερο τους αγοραστές.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Φιλαδέλφειας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ο δείκτης της περιφερειακής επιχειρηματικής δραστηριότητας υποχώρησε στο 1,3 τον Ιούνιο από 4,5 τον προηγούμενο μήνα. Η τελευταία μέτρηση είναι η χαμηλότερη από τον Ιανουάριο.

Οι νέες αιτήσεις ανεργίας στις ΗΠΑ, εν τω μεταξύ, μειώθηκαν στις 238.000 την περασμένη εβδομάδα από 243.000 την προηγούμενη εβδομάδα, ανέφερε η κυβέρνηση την Πέμπτη, ενώ η κατασκευή νέων κατοικιών στις ΗΠΑ μειώθηκε κατά 5,5% τον Μάιο, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Μειώθηκαν οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αλλά παραμένουν κοντά σε υψηλό 10 μηνών

Κίνα: «Άνευ προηγουμένου» οι πληροφορίες που απαιτεί η ΕΕ για την έρευνα στα κινεζικά ηλεκτροκίνητα οχήματα

BoE: Διατήρησε σταθερά τα επιτόκια παρά την υποχώρηση του πληθωρισμού στο στόχο 2%

gazzetta
gazzetta reader insider insider